"Tomislav Karadžić i Ljubinko Drulović"
"Tomislav Karadžić i Ljubinko Drulović"

Drulović: Portugal je moja sudbina; Karadžić: Moglo je i mnogo teže

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.14. | 16:45

"Protiv Albanije možda van Tirane", dodaje gensek Zoran Laković

Tomislav Karadžić i Ljubinko DrulovićUmereno zadovoljstvo u izjavama vodećih ljudi srpskog fudbalskog tima posle žreba za kvalicikacije za Evropsko prvenstvo 2016. u kojem je Srbija za protivnike dobila Portugal, Dansku, Jermeniju i Albaniju. Uz ogradu da su Orlovi mogli da prođu i mnogo bolje.

Vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović ističe da je sigurno samo to da neće biti utakmice na kojoj će iko moći da unapred računa na bodove.
"Suština je da mi budemo pravi, da igramo koliko možemo u svakoj utakmici. Portugal je očigledno moja sudbina. Posle deset godina igranja tamo, u dva najveća kluba, sada smo u istoj grupi sa reprezentacijom. Biće veoma zanimljivo. Izvesno je samo da bukvalno neće biti utakmice koja se lako pobeđuje. Znam dobro kad se igra i u Jermeniji i u Albaniji koliko se teško osvajaju bodovi. Portugal je, pratio sam to, u nekom od prethodnih kvalifikacionih ciklusa jedva pobedio u Tirani, golom u 90. minutu. Da ne govorim o Danskoj i težini tog zadatka… Ima vremena do septembra da sve pripremimo na najbolji mogući način".

Izabrane vesti

Predsednik FSS Tomislav Karadžić, ipak, veruje da će se Orlovi naći u Francuskoj.
"Verujte, moglo je to i mnogo teže da bude. Ako tako može da se kaže, ovo je grupa negde u sredini po komplikovanosti. Blaga prednost Portugalu, ali možemo protiv svakog da igramo. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo je jedino o čemu razmišljam".

Generalni sekretar Zoran Laković ima jendu brigu više – on će podneti najveći teret organizovanja utakmice sa Albanijom, a nema sumnje da će to biti meč visokog rizika.
"Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi dobiju i drugačije konktacije pored sportskih. U prvim, neformalnim razgovorima sa albanskom delegacijom, saznali smo da će oni možda dočekati našu reprezentaciju izvan Tirane. Slede tek konsultacije, razgovori i organizacija kvalifikacionog ciklusa", odgovara Laković.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

reprezentativni fudbalLjubinko DrulovićTomislav KaradžićSrbijaZoran Lakovićeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara