""
""

Duhovi Premijer lige šetaju Južnom Amerikom: Aguero 3, Di Marija 2, Falkao 1! Kopa Amerika može da počne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.15. | 10:01

Argentina, Urugvaj, Kolumbija i Ekvador sigurni pred početak šampionata u Čileu, Roke Santa Kruz dao tri gola, ali Paragvaj nije pobedio, nestvaran promašaj Dijega Rolana...

Ako je suditi na osnovu poslednjih kontrola svi favoriti su „zdravi“ i pucaju od realizaicje pred Kopa Amerika. Ubedljive pobede favorizovanih reprezentacija obeležile su poslednje test mečeve uoči puta u Čile, gde će se od 11. juna do 4. jula boriti za naslov najboljeg na južnoameričkom kontinentu. U noći između subote i nedelje uspešni su bili Argentina, Urugvaj, Ekvador i Kolumbija, dok je jedino zakazao Paragvaj, mada ta selekcija odavno ne predstavlja strah i trepet na pomenutom području.

Argentinci su u San Huanu isprašili Boliviju (5:0), u meču u kome su glavne uloge preuzeli rivali iz Mančestera, Serhio Kun Aguero i Anhel Di Marija. Napadač Sitija je postigao het-trik za samo 22 minuta (od čega jedan gol dao iz penala), a krilni vezista Junajteda ispalio dva precizna hica (takođe jedan sa 11 metara) i u upisao asietnciju u meču u kome je selektor Herardo Martino  igrao skoro sa najjačim timom, izuzimajući Lea Mesija, koji će se posle finala Lige šampiona pridružiti saigračima. Posebno je impresivan treći pogodak Aguera, u akciji u kojoj je „polmio kičmu“ štoperu Bolivije Edvadru Zentenu.

Izabrane vesti

Pukla je „petarda“ i u Montevideu, Urusi su napunili mrežu olčajne Gvatemale i na pravi način se zagrejali za predstojeće prvenstvo (5:1). Napadač Pari Sen Žermena Edinson Kavani postigao je dva gola, mada je više od njihovih pogodaka pažnju prviukao nestvaran promašaj Dijega Rolana, koji je u trećem minutu zaobišao golmana, neometan jurišao ka praznoj mreži i pogodio - stativu!?

Uspešna je bila i Kolumbija. Doduše, potrošila je celo prvo poluvreme susreta u Buenos Ajresu mučeći se sa Kostarikom, ali je u 47. minutu proradio golgeterski instinkt Radamela Falkaoa, za sedmu vezanu pobedu Kafeterosa u prijateljskim utakmicama. Bio je to 25. pogodak napadača Mančester junajteda u dresu državnog tima, kojim je na asistenciju Huana Kvardada postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Jedan od favorita iz senke na Kopa Amerika mogao bi da bude Ekvador. Učesnik poslednjeg Mundijala zgromio je nejaku Panamu (4:0), a posebno impresivno je da su tri od četiri pogotka postigli posle kontranapada, a s obzirom da će im rivali u Grupi A biti Čile, Meksiko i Bolivija možda je to recept za plasman u osminu finala. Pogotke za Evakdorce postigli su Fidel Martinez (dva), Bolanjos i Montero.

Najneizvesnije, svakako i najuzbudljivije bilo je u Asunsionu, gde je Paragvaj pred samo 9.500 gledalaca, remizirao sa Hondurasom - 2:2. Centralna figura meča bio je iskusni napadač Roke Santa Kruz (sada špic Kruz Azula, a nekada Bajerna, Blekburna, Mančester Sitija, Malage), koji je najpre postigao autogol, ali se za taj propusti iskupio izjednačujućim pogocima. Iako prijateljskog karaktera, meč će ostati upamćen po grubom startu Majnora Figeroe nad Nelsonom Valdezom, koji je potom pokušao da se razračuna sa vezistom Hala, pa su obojica isključeni već u 51. minutu.

(FOTO: Action images) 


tagovi

Serhio AgueroRoke Santa Kruzreprezentativni fudbalreprezentacija Urugvajareprezentacija Kolumbijereprezentacija Ekvadorareprezentacija ArgentineRadamel FalkaoParagvajmeđunarodni fudbalkopa amerika2015Kopa AmerikaKolumbijaJužna AmerikaEkvadorEdinson KavaniArgentinaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara