"Predsednik Partizana Dragan Đurić i Dušan Mrakić"
"Predsednik Partizana Dragan Đurić i Dušan Mrakić"

Dušan Mrakić: Otkud toliko sudija iz Vojvodine?

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.13. | 15:42

Poptredsednik FSS podneo ostavku zbog “lošeg rada” u Sudijskoj komisiji

Predsednik Partizana Dragan Đurić i Dušan MrakićPljušte ostavke! Dušan Mrakić je već napustio mesto potpredsednika FSS, a Bogoljub Stepanović je ponudio ostavku na funkciju prvog čoveka Sudijske komisije FSS. Da je to učinio malo ranije možda ove prve ostavke ne bi ni bilo, jer Mrakić kaže da odlazi baš zbog lošeg rada u Sudijskoj organizaciji.

Saopštenje potpredsednika FSS prenosimo u celosti.
"Podnosim ostavku na mesto potpresednika Fudbalskog saveza Srbije.
VIše puta sam ukazivao gospodinu Karadžiću da Srbija neće imati ni kvalitetno ni korektno prvenstvo sve dok se ne sredi stanje u sudijskog organizaciji. Moj dolazak na mesto potpredsednika FSS kao bivšeg sudije bio je vezan za promene pojedinih članova sudijske komisije i predsednika sudijske orgnanizacije. To sam tražio ne iz ličnih već iz profesionalnih razloga, jer po mišljenju fudbalske i stručne javnosti svoj posao ne rade dobro.

Izabrane vesti

Nažalost, iako sam od gospodina Karadžića dobio takva obećanja, ništa nije učinjeno da se ovo stanje promeni. Nedavno sam na Izvršnom odboru FSS-a ponovo izneo primedbe na račun sudijske komisije.

Posebno sam istakao da se u najelitnijoj grupi od 12 sudija nalazi sedam iz Vojvodine, kao i da su od šest članova sudijskog odbora, trojica iz Vojvodine. Siguran sam da to nema veze sa Vojvodinom već gospodinom Karadžićem koji u tom delu fudbalske organizacije ima najveći uticaj.

Nažalost i jučerašnji događaj u 1. kolu Jelen Superlige su logična posledica takvog stanja.

Kao potpredsednik FSS-a ne želim više da učestvujem u tome, dok se ne izvrše korenite promene u Savezu i sudijskog organizaciji".

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaDušan MrakićFSSSrbijaSudijska komisija FSSSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara