""
""

Džaba vođstvo 2:0, džaba odbranjen penal: Liverpul počišćen za 20 minuta, Mane bez mane i kad promaši sa 11 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.16. | 16:34

Sautempton na Sent Mericu spektakularnim preokretom od 0:d do 3:2

Tako tipično za Liveprul. Prošao je u četvrtfinale Lige Evrope, igrao ubedljivo sat vremena, kažnjavao propuste u odbrani Sautemptona, a onda do maksimuma ogolio sve probleme koje ima, naročito u defanzivi. Slavni klub je vodio 2:0 i jurišao ka pobedi koja bi ga vratila u konkurenciju za mesto koje od jeseni garantuje igranje na međunarodnoj sceni, a onde je pao mrak na oči timu Jirgena Klopa, koji je za 20 minuta sam sebi pucao u koleno i omogućio publici na Sent Mericu da slavi jedan od većih preokreta u Premijer ligi ove sezone - 2:0.

Sve je za goste sa Enfilda delovalo bajkovito, posle strele Felipa Kutinja sa 20 metara i majstorske egzekucije Danijela Staridža, sredinom prvog poluvremena činilo se da nema prepreka da Crveni upišu tri boda. Pogotovo što je odbrana domaćina delovala užasno i svako malo se sama „nudila“ Liverpulu, međutim, šta se desilo sa Klopovim igračima po islasku iz svlačionice u drugom delu teško je objasniti.

Izabrane vesti

Kao da je zaigrao neki drugi tim. Najpre je Martin Škrtel, samo tri minuta pošto je zamenio Lovrena, skrivio jedanaesterac nad Gracijanom Peleom i doveo domaćina u poziciju da maltene ni iz čega prepolovi zaostatak. Pucao je Sadio Mane (ušao umesto Dušana Tadića), ali je Simon Minjole odbranio čak treći penal od poslednjih pet u prvenstvu i, delovalo je, sačuvao bezlični Liverpul.

Njegovi saigrači su se ozbiljno prevarili kad su pomislili da su završili posao. Ili da su ubili smaopouzdanje Manea. Senegalski špic je do kraja odigrao kao u transu. Postigao je oba gola na dodavanje kolege iz špica Gracijana Pelea, koji je i sam u 83. sjanim pogotkom levicom najavio potpuni preokret i kasnije naterao Ronalda Kumana da trkom proslavi senzacionalni trijumf, kojem je, uprkos odbranjenom penalu, kumovao i Minjole, lošim ispucavanjem pre trećeg gola.

PREMIJER LIGA ENGLESKE, 31. KOLO:

Subota:

Everton - Arsenal 0:2 (0:2)
/Velbek 7, Ivobi 42/

Kristal Palas - Lester 0:1 (0:1)
/Marez 34/

VBA - Norič 0:1 (0:0)
/Brejdi 50/

Votford - Stouk 1:2 (0:1)
/Dini 86 - Volters 18, Hoselu 52/

Čelsi - Vest Hem 2:2 (1:1)
/Fabregas 45+3, 89 - Lansini 17, Kerol 62/

Svonsi - Aston Vila 1:0 (0:0)
/Fernandez 53/

Nedelja:

Sautempton - Liverpul 3:2 (0:2)
/Mane 64, 86, Pele 83 - Kutinjo 17, Staridž 22/

Njukals - Sanderlend 1:1 (0:1)
/Mitrović 83 - Defo 44/

17.00: Totenhem - Bormut
17.00: Mančester Siti - Mančester Junajted

(FOTO: Action images)


tagovi

Simon MinjoleSautemptonSadio ManePremijer ligaLiverpulEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara