""
""

Englezi se guše u novcu ali ne mogu da kupe zaista najbolje fudbalere

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.15. | 11:19

Premijerligaši mogu da sanjaju Mesija, Ronalda ili Milera. Najveće zvezde su im igrači koji nemaju mesta u Realu ili Barseloni

Engleski premijerligaši su u minulom prelaznom roku još jednom oborili rekord po količini utrošenog novca na pojačanja. Kupovali su šakom i kapom, vrtele su se basnoslovne sume za transfere De Brujnea, Marsijal, Sterlinga, ali najveće zvezde ipak nisu završile na Ostrvu.

Izabrane vesti

Kao i prethodnih godina, najveće fudbalske zvezde su nedodirljive za premijerligaše. O tome je govorio i Bajernov počasni predsednik Franc Bekenbauer.
„Ne. Oni ne mogu da kupe sve što požele. Najvažnije igrače poput Mesija, Ronalda, Ibrahimovića ili Milera ne mogu da dovedu. Pokušavali su ali nisu uspeli“, rekao je Bekenbauer i tako je stigla još jedan potvrda da je Bajern ovog leta odbio Mančester Junajtedov napad na Tomasa Milera.

I zaista u rečima Bekenbauera ima mnogo istine. Uz sav novac u kojem se guše, Ostrvljani ipak ne mogu da namame zvezde najvećeg formata. Što je još gore za njih, gube svoje najveće zvezde su prekoputa Real ili Barselona. Tako su sa Ostrva odlazili Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Luis Suarez. Pa čak i Luka Modrić važi za zvezdu.

Sa druge strane, najveće zvezde engleskih klubova su postajali fudbaleri koji nisu imali mesta u Realu ili Barseloni. Real se glatko odrekao Anhela Di Marije kojeg je Mančester Junajted napravio najskupljim igračem u klupskoj istoriji. Slično je bilo i sa Ozilovom prodajom u Arsenal. Čelsi je najveće pojačanje dobio u Dijegu Kosti koji je bio dobar za Atletiko, ali nedovoljno dobar za Real i Barsu. Arsenalov najbolji igrač je Aleksis Sančez za kojeg nije bilo mesta u Barseloni. Baš kao ni za Seska Fabregasa koji je postao igrač oko kojeg se sve vrti u Čelsiju... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomas MilerPremijer ligaNemackaLionel MesiKristijano RonaldoFranc BekenbauerEvropaEngleskaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara