"Uroš Đurđević"
"Uroš Đurđević"

Englezi vide Đurđevića među prvim strelcima EP (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.17. | 09:10

List Gardijan među šest potencijalnih golgetera takmičenja u Poljskoj uvrstio i napadača Partizana. U MOZZARTU je na njega kvota 8,50

Uroš Đurđević

Od 2000. godine, kada je UEFA uvela Zlatnu kopačku kao nagradu za najboljeg strelca Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije, ovo priznanje osvajali su Andrea Pirlo, Masimo Makarone, Alberto Đilardino, Klas Jan Huntelar, Maseo Rigters, Markus Berg, Adrijan, Alvaro Morata Jan Kliment. Najviše golova na jednom turniru postigao je Šveđanin Berg, aktuelni prvotimac Panatinaikosa, koji je 2009, kada je njegova zemlja bila domaćin, čak sedam puta tresao mrežu.

Izabrane vesti

Traži se naslednik ovih fudbalera, od kojih su neki napravili vrhunske karijere, neki potpuno razočarali, kao Rigters, dok se od nekih očekivalo mnogo više  - Španac Adrijan je posle Atletika prešao u Porto, a poslednje dve sezone proveo je na pozajmici u Viljarealu.

Ko će biti najbolji strelac U21 EURO?

Elem, što se tiče fudbalera koji bi mogli da ovog leta osvoje Zlatnu kopačku, mišljenja su dosta podeljena jer je u pitanju veoma jak turnir i jedan kiks može mnogo da košta.

Po ovom pitanju, oglasio se i ugledni Guardian, koji je u saradnji sa specijalizovanim statističkim portalom WhoScored, bazirajući se prevashodno na podacima, napravio listu kandidata za Zlatnu kopačku.

Ima ih šest, a među njima je i kapiten reprezentacije Srbije Uroš Đurđević! Naravno, Englezi apostrofiraju njegovu briljantnu sezonu u Partizanu i 24 prvenstvena gola, konstatujući da je jedan od retkih Orlića koji igra za klub iz svoje zemlje. Podsećaju na njegove epizode u Viteseu i Palermu, i dodaju da se nadaju da će Uroš uskoro ponovo u neku od najjačih evropskih liga, da pokaže sav svoj talenat. Đurđević je, i po bukmejkerima kladionica MOZZART, jedan od igrača koji bi mogao do Zlatne kopačke, a kvota da će se to desiti je 8,50!

Među glavnim favoritima je Nemac Davi Zelke, koji je imao dobru sezonu u Red Bul Lajpcigu, ali se kaže da se, na osnovu igara u ranijim uzrasnim kategorijama, od njega mnogo više očekivalo. Zelke će sledeće sezone nositi dres Herte, a kako su Panceri, uz Špance, glavni favoriti za zlato, kvota da će Zelke biti prvi strelac EP je 4,50!

Asensio s peharom Lige šampiona

Gardijan izdvaja i Sandra Ramireza, Barsino dete, koje je „procvetalo“ u Malagi, a nalazi se na listi želja Evertona. Dao je 14 golova u Primeri, a posle Mesija, igrač je koji je postigao najviše pogodaka s pozicija van šesnaesterca. Tu je i Luis Bejker, napadač Čelsija, koji je već dve godine na pozajmici u Viteseu. U Holandiji se nadavao golova, kao i za Albion (sedam na 13 mečeva). Na kraju, uticajni engleski medij i portal WhoScored, velike šanse za Zlatnu kopačku daju i Čehu Patriku Šiku iz Sampdorije, verovatno novom igraču Juventusa, kao i potencijalnoj senzaciji Markusu Ingvartsenu, Dancu koji nemilosrdno trese mreže za Nordsjiland.

Mišljenje bukmejkera kladionice MOZZART malo je drugačije. Poklapa se za Zelkea i Đurđevića, ali oni veće šanse za Zlatnu kopačku od Sandra, Bejkera, Šika... daju Injakiju Vilijamsu (Španija, kvota 4,50), Domeniku Berardiju (Italija, kvota 5,50), Guedesu (Portugalija, kvota 5,50), Asensiju (Španija, kvota 5,50), Demaraju Greju (Engleska, kvota 6,00)...

Kakvo je vaše mišljenje? Ko je nova Zlatna kopačka?

Evropsko prvenstvo počinje danas, utakmicom Švedska - Engleska (18.00).

(Foto: STAR SPORT; Action Images)


tagovi

Davi ZelkeEvropaMlada reprezentacijaFK Partizanpoljska 2017reprezentativni fudbalSrbijaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara