Espanjol pozdravio kinesku superzvezdu: Prošle sezone imao 41 gol u džepu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 10:49

Stiže ogromno pojačanje

Espanjolovi napori da izbori novi opstanak u Primeri od danas su dobili potpuno nov oblik. Otkako je zimski prelazni rok počeo mali klub iz Katalonije je u potrazi za igračem sa golovima u nogama, nekog ko će razmrdati uspavani napad (23 gola u 23 ligaške utakmice, među slabijima u Primeri) i popraviti katastrofalni učinak sa devet ligaških poraza u poslednjih deset kola, a u ovom trenutku za male pare nije moglo da se dovede atraktivnije pojačanje. Pravo sa Dalekog istoka stigla je kineska superzvezda Vu Lei, koji je i danas zvanično potvrđen kao pojačanje Espanjola!

Kakav posao vodećih ljudi Espanjola. Ne samo što će klub dobiti ogroman broj navijača na najvećem tržištu u svetu, već su angažovali igrača koji bi zaista trebalo da ima ozbiljan uticaj na igru u nastavku sezone. Vu Lei važi za možda i najveću zvezdu kineskog fudbala i tamošnje Superlige uopšte! U profesionalne vode ušao je davne 2005. kao 14-godišnjak, a bio je proglašavan za zvanično najboljeg strelca kineske Superlige u svakoj od proteklih šest sezona! Prošle je imao čak 41 pogodak u džepu! Bio je strelac čak 29 puta, a asistirao je još u 12 navrata, a počev od sezone 2015/16 svaki put je tresao mrežu bar 22 puta! 

Izabrane vesti

Vu Lei je sa Espanjolom potpisao ugovor do juna 2022. godine i ovo će mu biti prvi evropski angažman. I to u svojoj 27. godini života. Posle obavljenih medicinskih pregleda i završene papirologije, Vu Lei se uputio u Nemačku, gde će narednih dana u jednoj specijalističkoj klinici raditi na lečenju povređenog ramena. Bio je učesnik Azijskih igara, gde je u dresu Kine postigao dva gola u četiri utakmice. Igra na svim pozicijama u ofanzivi. Može da bude klasičan centarfor, da se snađe na oba boka, ali i da igra odmah iza napadača. 

Na transferu Vua Leija najviše je konce vukla vlasnička struktura Espanjola. Radi se o kineskom konzorcijumu Rastor Grup. Finansijski detalji ovog transfera još nisu obavljeni. 

Može li Vu Lei da spasi Espanjol zle sudbine i ispadanja u Segundu? Poslednji put kada su imali devet poraza u deset rundi, otišli su u drugoligaško društvo...

 


tagovi

Šangaj SIPGVu LeiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara