""
""

EURO 2020. U BEOGRADU: Moguće je, poslali smo kandidaturu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.13. | 08:56

''Aplicirali smo za domaćina, ali nam ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada i Vlade tek predstoje, jer država mora da garantuje da je u pitanju ozbiljna kandidatura ili otpadamo u sledećem krugu'', rekao je generalni sekretar FSS, Zoran Laković

Evropsko prvenstvo 2020. godine moglo bi da se igra i u – Beogradu! Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković potvrdio je da je učinjen prvi korak ka dobijanju domaćinstva finalnog turnira za titulu prvaka Starog kontinenta.

Rrok za dostavljanje pisma zainteresovanosti u UEFA ističe u četvrtak, a naš glavni grad se zvanično kandidovao za jednog od 13 domaćina EURO 2020, zamišljenog tako da se utakmica grupne i nokaut faze igraju u 12 gradova, a u 13. bi na programu bili polufinalni mečevi i finale. Uslov da se neki grad  prijavi je bio da ima stadion kapaciteta 50.000 mesta, mada je ostavljena i solucija da eventualno dva grada imaju i objekte od po 30.000 sedišta.
''Aplicirali smo za domaćina EURO 2020, ali nam ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada i Vlade tek predstoje, jer država mora da garantuje da je u pitanju ozbiljna kandidatura ili otpadamo u sledećem krugu. Postoje dve opcije: jedna je da se adaptira jedan od postojećih stadiona, a druga je izgradnja nacionalnog stadiona. Za drugu varijantu nam je neophodno zemljište, a britanski ambasador Majk Devenport nam je rekao da postoji kompanija zainteresovana da investira u taj posao. UEFA je sledeću selekciju gradova zakazala za 25. april sledeće godine i do tada moraju da budu završeni ozbiljni pregovori sa državom'', rekao je Laković za Blic.

Izabrane vesti

Izvršni komitet UEFA će 20. septembra potvrditi listu kandidata, 25. aprila 2014. sa nje će biti izbrisani kandidati koji nisu dostavili garancije, od maja do avgusta naredne godine traje proces ocenjivanja kandidata i posete predstavnika UEFA, dok će u septembru naredne godine Evropska kuća fudbala odrediti 13 gradova domaćina Prvenstva Evrope 2020.

 

(FOTO: Star sport)  


tagovi

EURO 2020EvropaFSSMarakanafudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbijaZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara