"TAJRIK EVANS"
"TAJRIK EVANS"

Evans u poslednjoj sekundi razočarao Kanadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.01.15. | 23:59

Junačka partija Pelikansa bez Entonija Dejvisa...

TAJRIK EVANSNju Orleans je bez Entonija Dejvisa napravio veliko iznenađenje i savladao Toronto Reptorse u Kanadi rezultatom 95:93, pogotkom Tajrika Evansa u poslednjoj sekundi utakmice.

Standardni termin, nedelja popodne, rezervisan je kao i svakog vikenda za NBA. Ovog puta su na nacionalnoj televiziji mesto našli Toronto Reptorsi i Nju Orleans Pelikansi. Ipak, bez Entonija Dejvisa, Nju Orleans je samo prosečna, ne toliko zanimljiva ekipa (u teoriji), a kako se u isto vreme u Sijetlu igralo finale NFC-a (NFL) između Sijetl Sihoksa i Grin Bej Pekersa, verovatno niko nije gledao ovu utakmicu, a bila je veoma zanimljiva.

Izabrane vesti

Reptorsi su u meč ušli kao veliki favoriti za pobedu s obzirom da se nalaze na drugom mestu istočne konferencije, ali nisu tako igrali u prvom delu ovog susreta. Nju Orleans je na poluvremenu vodio 50:36 i sve je mirisalo na veliko iznenađenje, s obzirom da najbolji igrač gostiju nije bio u kombinaciji.

No, Toronto je odigrao nestvarnu treću četvrtinu predvođen oporavljenim Demarom Derouzanom koji se na teren posle nezgodne povrede vratio tek pre nekoliko dana. U poslednju deonicu su Reptorsi ušli sa sedam poena prednosti (71:64) i činilo se da će rutinski završiti posao. Ipak, poludeo je raspoloženi Aleksis Ažinka, koji je zajedno sa Tajrikom Evansom nosio Pelikanse do velikog povratka, pa je na 1:31 do kraja bilo 91:91. Na samo sekund do kraja, upravo Tajrik Evans je pogodio šut za pobedu, veliku pobedu Pelikansa – 95:93

Toronto – Nju Orleans 93:95
/Evans 26, Ažinka 22 – Derouzan 22, Vilijams 17/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tajrik EvansNju Orleans PelikansNBA ligaEntoni DejvisDemar DerouzanAleksis Ažinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara