""
""

Fantastičan derbi: Mario Gomez bacio Istanbul i Fener pod noge, Duško Tošić mu duguje piće! Tragičar RVP! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.15. | 20:04

Bešiktaš u vatrometu golova savladao Fenerbahče

Fenomenalan gradski derbi i pobeda Bešiktaša nad Fenerbahčeom (3:2) kojom su istanbulski Orlovi preuzeli prvo mesto na tabeli. Sa istim brojem bodova, ali boljim međusobnim skorom i gol-razlikom od Fenera. Junak pobede je bio svostruki strelac Mario Gomez koji se polako vraća u formu pošto je i nedvano postigao dva gola protiv Basakšehira.

Izabrane vesti

Trener Bešiktaša Senol Guneš nije uvrstio Rikarda Kvarežmu u prvih 11 već je Mariju Gomezu kao podršku stavio Šahana, Torea i Sosu. Na drugoj strani, Vitor Pereira je opet odlučio da Fernandao bude startni centarfor, a da Van Persi počne meč na klupi zbog čega je i dobio hladan pozdrav Holanđanina uoči početka meča. Takođe, opredelio se za defanzivniju varijantu u veznom redu i na klupi ostavio brazilskog plemejkera Dijega.

Fenomenalno je počelo za Bešiktaš. Posle centaršuta Sose, danski štoper Simon Kjer je nespretnom intervenisao i glavom zatresao svoju mrežu u 20. minutu. Samo četiri minuta kasnije je opet prekid bio koban za Fener. I opet je Kjer bio krivac. Sosa je izveo korner, a Kjer ponovo loše intervenisao i namestio loptu na glavu Mariju Gomezu na drugoj stativi koji nije propustio takav poklon.

Mogao je Bešiktaš ubrzo da potpuno nokautira ljutog rivala, ali je Šahan propustio sjajnu šansu. I krenuo je Fener na sve ili ništa. Fernandao je propustio dobru priliku, a onda je Duško Tošić poput Kjera napravio veliki uslugu protivniku. Srpski reprezentativac je loše reagovao posle kornera i zatresao sopstvenu mrežu u 32. minutu i vratio Fener u život. I u prošlom kolu je bio strelac autogola...

Novi problem za Fener je uzsledio u 38. minutu kada je zbog povrede van igre morao Lazar Marković umesto kojeg je ušao Volkan Šen. Kada je Fernandao na počrtku drugog poluvremena promašio još jednu mrtvu šansu, bio je to jasan signal da Brazilac mora da ustupi mesto Robinu van Persiju.

Baš kao i u prethodnim mečevima, popularni RVP je pogodio čim je ušao na teren, mada je za gol najzaslužniji bio Šen koji je promešao Tošića i odbranu Bešiktaša, mada se čini da je lopta napustila granice igrališta pre njegove asistencije...

Tek što se smirila radost Fenerovih navijača i kada je karakter Bešiktaša još jednom bio na ispitu, Mario Gomez je opet zasijao. Gokan Tore je probio po levom krilu i pogodio u glavu Nemca koji drugim golom na meču postavlja konačnih 3:2 i donosi veliku pobedu Orlovima.

Imao je Fener sjajnu priliku za izjednačenje u finišu meča, ali je Van Persi promašio stopostotnu priliku i umesto junaka postao tragičar meča. Uz očajnog štopera Kjera.

PRO LIG, 6. KOLO

Subota:

Osmanli - Trabzon 3:1 (1:0)
/Torje 42, Kilicaslan 66, Deliktas 70 - Marin 85/

Galatasaraj - Gacijantep 2:1 (1:1)
/Podolski 11, Bulut 56 - Demir 9/

Akisar - Genčlerbirligi 1:0 (0:0)
/Rodalega 90+5/

Nedelja:
Konja - Mersin 2:0 (1:0)
/Traore 10, Holmen 85/

Antalija - Sivas 1:1 (1:1)
/Lazarević 15 - Kresić 12 autogol/

Bešiktaš - Fenerbahče 3:2 (2:1)
/Kjer 20 autogol, Gomez 24, 74 - Tošić 32 autogol, Van Persi 65/

Ponedeljak:

18.00 Kasimpaša - Rize
18.00 Kajzeri - Istanbul Bašakšehir
19.00 Bursa - Eskišehir


tagovi

TurskaSuper ligSimon KjerRobin Van PersiMario GomezLazar MarkovićFenerbahčeEvropaDuško TošićBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara