""
""

Fenomenalna ponuda za Pata! Pet puta veća plata, čeka se zeleno svetlo Viljareala

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.17. | 15:39

Brazilac nije u sastavu za tim Žute podmornice što navodi da je dogovor blizu

Alešandre Pato će biti sledeće veliko ime svetskog fudbala koje će krenuti put Kine. Brazilski napadač iz Viljareala je na korak od selidbe u redove novog kineskog prvoligaša Tjanđin Kvanžana.

Izabrane vesti

Pato je dobio fenomenalnu finansijsku ponudu Tjanđina vrednu 10.000.000 evra po sezoni i odlučio je da je prihvati. Ključni čovek za transfer je Žilmar Veloz, nekadašnji brazilski golman, a danas moćan menadžer među čijim klijentima je i Pato. Veloz je u Kinu odveo brojne brazilske fudbalere i obezbedio im fantastične ugovore, pa ne treba posebno objanšvati šta je Pata prelomilo da odabere Kinu. Primera radi, u Viljarealu trenutno zarađuje 2.000.000 evra godišnje.

Ostaje još da se sa transferom usaglasi Viljareal koji je prošlog leta doveo Pata i potpisao ugovor sa njim do 2020. godine. Žuta podmornica se nada adekvatnom obeštećenju, ali to verovatno neće biti problem za prebogati kineski klub.

Da je transfer blizu realizacije govore i reči Viljarealovog trenera Estrade koji nije stavio Pata na spisak igrača za prvenstveni meč protiv Granade ovog vikenda.
„Imamo važnu ponudu i nisam želeo da rizikujem povredu koja bi stopirala transfer“, potvrdio je Estrada.

Pato je odirgao 19 mečeva za Viljareal ove sezone i postigao šest golova. Oživeo je karijeru koja je bila u slizanoj putanji, ali nije odoleo bogatoj ponudu sa Dalekog istoka.

Viljareal je pre nekoliko dana doveo Adrijana Lopeza iz Porta koji bi mogao da bude zamena za Pata, a ne treba smetnuti s uma da se uskoro na teren posle povreda vraćaju oporavljeni Soldado i Bakambu. Takođe, Žuta podmornica je zainteresovana za Đovanija Simeonea iz Đenove, ali Italijani traže prevelikih 18.000.000 evra za Argentinca.

Tjnađin Kvanžan je novi kineski prvoligaš u kojem će Pato zameniti zemljaka Luisa Fabijana kojem je istekao ugovor. Kineski klub je ove zime nudio basnoslovne sume Dijegu Kosti, Radamelu Falkau, Edinsonu Kavaniju, Nikoli Kaliniću, ali nije uspeo da dovede nikoga od pomenutih. Pato je igrač koji se čekao...

(FOTO: Action images)


tagovi

ViljarealŠpanijaPrimerameđunarodni fudbalKinaEvropaAlešandre Pato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara