"Slavlje francuskih fudbalera"
"Slavlje francuskih fudbalera"

Francuska dobila novu zlatnu generaciju? Svet ponovo sluša Marseljezu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.13. | 23:05

Supertalentovana U-20 selekcija Trikolora posle penala savladala Urugvaj, pa će se iz Turske vratiti sa zlatom na grudima

Slavlje francuskih fudbaleraTačno 15 godina prošlo je od kada se Francuska predvođena Zinedinom Zidanom, Tijerijem Anrijem, Didijeom Dešampom i družinom popela na krov sveta, a sada su tu neki novi supertalentovani klinci, koji pretenduju da ponove uspeh iedola. Trikolori su ponovo najbolji na svetu, doduše u U-20 konkurenciji, pošto su posle boljeg izvođenja penala na turniru u Turskoj savladali Urugvaj sa 4:1 (0:0, 0:0).

Pol Pogba, Žofri Kondogbija, Jaja Sanogo i družina su pokazali zašto se za njih otimaju najveći evropski klubovi, iako ovaj put nisu uspeli da svoj ofanzivni potencijal pretoče u rezultat u regularnom toku meča.

Izabrane vesti

Ali, kada je napad zatajio, isprsio se golman 20-godišnji golman Pari Sen Žermena Alfons Areola, koji je u penal ruletu skinuo šuteve Velaskezu i De Arasketi, dok su Pogba, Veretu, Ngando i Folkije bili neumoljivi.

Urugvajcima je, za razliku od polufinalnog susreta sa Irakom, sreća okrenula leđa u penal završnici. Ništa čudno, s obzirom da francuska deca već sada vrede više od 100 miliona evra.Areola brani penal

Lukasa Dinjea, primera radi, smatraju za jednog od najtalentovanijih levih bekova na svetu, pa Monako i Pari Sen Žermen za njegove usluge nude i po 15 miliona evra, ali Lil neće ni da čuje.

Kondogbiju, zadnjeg veznog Sevilje, već nazivaju novim Vijerom, a prate ga Inter, Real, Čelsi... I naravno da andaluzijski klub ne planira da na njegovoj prodaji zaradi ispod 10 miliona.

Kurt Zuma ima tek 18 godina, a za njega se otima pola Premijer lige, pa se štoper Sent Etjena procenjuje na oko sedam miliona evra, ali njegova vrednost konstantno raste.

Godinu stariji i bar milion evra skuplji je Samjuel Umtiti, levonogi bombarder lionskog Olimpika, Jaja Sanogo je iz Oksera prešao u jato Arsena Vengera, poznatog po tome što Arsenal koristi kao poligon na kojem mladi Francuzi stasavaju u velike evropske zvezde, Pol Pogba je već afirmisano ime i jedan od onih u koje se uzdaju fanovi Juventusa...

Nema sumnje, Francuzi će brzo zaboraviti na razočaranja koja im je priređivao Remon Domenek pre svih. Štaviše, uvereni smo da će se uskoro ponovo vinuti u sam vrh evropskog i svetskog fudbala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FrancuskaJaja SanogoKurt ZumaLukas DinjePol Pogbareprezentativni fudbalSamjuel UmtitiU-20 SPŽofri Kondogbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara