"Borac Čačak"
"Borac Čačak"

FSS posetio Borac iz Čačka: Stadion se gradi, doniranje sijalica za feflektor, još samo povratak u elitu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.02.14. | 16:59

"Strategija FSS jeste izmeštanje fudbala iz Beograda i formiranje kvalitetnih sportskih centara u kojima će se dobro i stručno raditi sa mladima. Nadam se da će uskoro FK Borac postati prvoligaš”, naveo je Savo Milošević

Borac ČačakGeneralni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković i direktor mlađih reprezentativnih selekcija Savo Milošević posetili su Čačak, gde su se sastali sa gradskim rukovodstvom, čelnicima FK Borac i obišli stadion u izgradnji.  Glavna tema bila je završetak radova na stadionu kraj Morave, a Laković je potvrdio da će FSS donirati gradu sijalice za reflektore.

Prema rečima Sava Miloševića, kada se stadion u Čačku završi biće jedan od najlepših kompleksa u Srbiji na kojem će igrati brojne reprezentativne selekcije.
“Veliko je zadovoljstvo biti u Čačku i na gradskom stadionu koji će koristiti FK Borac. Strategija FSS jeste izmeštanje fudbala iz Beograda i formiranje kvalitetnih sportskih centara u kojima će se dobro i stručno raditi sa mladima. Nadam se da će uskoro FK Borac postati prvoligaš”, naveo je Savo Milošević i dodao da je su najvažniji dobri uslovi u kojima će oni trenirati.

Laković je istakao da budući gradski stadion predstavlja upravo ono za šta se Savez zalaže. Prema Lakovićevim rečima FSS će donirati sijalice za reflektore koji su stigli, a ostalo je samo da bude završena montaža.
“Izuzetno smo zadovoljni kako idu radovi na stadionu. Kada smo krenuli na put malo smo se pitali šta se dešava sa stadionom, što se radovi ne privode kraju. Nakon današnje posete shvatili smo da ovaj kompleks predstavlja ono za šta se mi zalažemo, jedan multifunkcionalni kompleks gde se nalazi hotelski, poslovni i administrativni, i ja mislim da će početkom sledeće godine videti jedan novi deo grada. Ovo što se gradi daće jednu novu vrednost ne samo u sportskom  već i na kulturnom polju. Radovi su gotovo privedeni kraju, a mi potvrđujemo da će FSS donirati Filipsove sijalice gradu Čačku. Zahvalio bih se gradonačelniku što grad brine o svim fudbalskim klubovima. Od strateške je važnosti da se stadion završi što pre, a namera je da deo reprezentativnih selekcija usmerimo ka Čačku, jer do sada nije bilo uslova za to”, rekao je generalni sekretar FSS.

Predsednik UO FK Borac Ilija Petrović istakao je da ovaj klub ima izuzetnu saradnju sa FSS. Na osnovu toga očekuje od FSS i grada Čačka da podrže strateške ciljeve kluba - obezbeđivanje infrastruktrure, odnosno završetak stadiona i izradu novih terena za rad sa mlađim kategorijama.
“FK Borac ima odličnu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije. Očekujemo od FSS i grada Čačka da podrži streteške ciljeve kluba. Prvi cilj je obezbeđenje infrastrukture i izrada novih terena za rad sa mlađim kategorijama. Drugi cilj je takmičarskog karaktera a vezan je za povratak u Jelen Superligu Srbije. Svaka pomoć je dobrodošla, a mi ćemo se truditi da budemo veliki klub, sa dosta navijača koji igra dobar fudbal”, naglasio je Petrović.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izrazio je očekivanje da će se Borac vratiti u Superligu i dodao da su obećanja FSS ispunjena.
“Naš naredni plan je da se uradi teren sa veštačkom travom, kako bi mogle da se u zimskim uslovima održavaju pripreme. Zahvaljujući FSS počela je rekonstrukcija stadiona, siguran sam da ćemo završiti započeto i da će naš grad biti fudbalski centar Zapadne Srbije”, poručio je Ilić.

Predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović podsetio je da je jedna od retkih odluka koja je u Skupštini grada doneta jednoglasno bila odluka o izgradnji stadiona.
“Sve ono što je obećao Fudbalski savez Srbije to je i ispunjeno. Nadam se da će ta saradnja biti i ubuduće”, rekao je Negovanović.

Završetak prve faze radova na stadionu biće završeni za najviše 90 dana, kažu izvođači radovi.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Zoran LakovićSavo MiloševićPrva liga SrbijefssBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara