""
""

Garsijin dinamit za levu stranu i nož u leđa Napoliju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.14. | 15:19

Rudi Garsija je za sjajan posao nagrađen novogodišnjim poklonom u liku igrača koga je lansirao u fudbalsko sazvežđe

Za samo šest meseci, Rusi Garsija je sve preokrenuo u Romi. Dočekan sa skepsom jer ipak dolazi iz malog Lila u kojem je radio strašno dobar posao, Francuz španskih korena je zauskao rukave, istumbao tim, sproveo svoje zamisli i brže nego što je to bilo ko očekivao zaslužio ljubav i poštovanje. Naravno, zahvaljujući sjajnim rezultatima. Jer, da Juventus nije tako premoćan, Roma bi se šepurila sa prve pozicije. Ovako, sa Juveovih neverovatnih 16-1-1 i demonstracijom sile koju prikazuje Konteov tim svima ostalima ostaje da se bora za mesto “drugog najboljeg”. Međutim, rejting koji je Garsija stekao za samo pola godine je za divljenje. Zavredio je poštovanje i respekt, njegove odluke više niko ne preispituje…  

Izabrane vesti

Najnoviji slučaj sa Mišelom Bastosom je dokaz za to. Većini trenera, a pogotovo novajlijama je jako teško da isteraju svoje tokom prelaznog roka u velikim italijanskim klubovima pored svih tih kontroverznih predsednika i lukavih sportskih direktora. Garsija je rekao “Bastos” i klub je uradio sve da mu ispuni želju. Munjevitom akcijom, Roma je preotela Bastosa Napolija. U vreme dok su Napolitanci čekali Brazilca sa francuskim pasošem na lekarskim prelgedima, Garsijina reč je promenila sve i Bastos je umesto na San Paolu završio na Olimpiku. Možemo da zamislimo samo kako su se osećali proračunati Rafa Benitez i poslovično nervozni predsednik De Laurentis.

Roma je zadala udarac najvećem rivalu za drugo mesto i dobila pjačanje koje joj je bilo neophodno. Sve to bez mnogo ulaganja, zahvaljujući imenu i reči Rudija Garsije. Bastos stiže na šestomesečnu pozajmicu iz Al Aina željan pravog fudbala, a to će Romu koštati samo milion evra. Plus još četiri miliona ako budu želeli da ga otkupe narednog leta.

Garsija je tačno znao šta mu treba i gde to da nađe. Pod njegovom komandonom palicom, Bastos je u sezoni 2008/09 ekplodirao u Lilu i za velike pare otišao u Lion. Sunovrat nekadašanjeg vladara francuskog fudbala je uticao i na razvoj Bastosove karijere. U Lionu je tek ponekad podsetio na blistave epizode iz Lila, pozajmljivan je Šalkeu, pre nego što je prihvatio ogroman novac iz UAE.

Međutim, arapske pare su mu brzo dosadile i svestan da ima još mnogo toga da pruži, nadao se povratku u Evropu. Napoli i Benitez su prvi dostavili ponudu, ona je bila OK, ali je Garsijin poziv sve promenio. Upravo je Bastos ono što je Romi bilo neophodno. Polivalentan brzanjac razornog udarca koji će rešiti sve probleme na levoj strani. Tamo gde silom prilika igra klasični štoper Dodo u odsustvu povređenog Balzaretija, sada će špartati Bastos. Ono što je Maikon na desnom, to će biti Bastos na levom boku. Sa dinamitom u levici biće opcija više u Garsijinom sistemu u kojem svi napadaju i svi se brane.

(FOTO: Action images)


tagovi

RomaNapoliZima 2014Serija ARudi GarsijaItalijaEvropaMišel Bastos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara