"Gasprom"
"Gasprom"

Gasprom pokreće sopstveni fudbalski projekat, učestvuje i Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.13. | 21:49

Učesnici projekta “Fudbal za prijateljstvo” biće dečaci i devojčice uzrasta od 10 do 16 godina i omladinske selekcije fudbalskih klubova iz osam evropskih zemalja - Velike Britanije, Nemačke, Rusije, Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Grčke, koji će biti održan pod zvaničnim patronatom jednog od najpoznatijih fudbalskih asova i trenera svih vremena Franca Bekenbauera

 

GaspromVodeća svetska kompanija za gas i zvanični partner Lige šampiona, ruski Gasprom, pokrenula je međunarodni društveno-odgovorni projekat pod nazivom “Fudbal za prijateljstvo”, koji će biti održan pod zvaničnim patronatom jednog od najpoznatijih fudbalskih asova i trenera svih vremena Franca Bekenbauera.

Izabrane vesti

Cilj ovog projekta je da kroz ljubav prema sportu usadi među decu i omladinu važnost osnovnih vrednosti poput poštovanja za kulture i nacionalnih karakteristika svojih vršnjaka iz drugih sredina, kao i jednakost i posvećenost zdravom načinu života.

Predsednik Gasproma Aleksej Miler napomenuo je da podrška razvoju omladinskog sporta predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta programa društvene odgovornosti te kompanije.
"Pružiti mladim generacijama mogućnost da otkriju svoje talente i usvoje u potpunosti zdrav način života predstavlja stvaranje postojane osnove za njihov harmoničan razvoj. Fudbal je omiljen širom sveta, njegov univerzalni jezik razumeju svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, veroispovesti i rasu. Deca i omladina koja će učestvovati u projektu 'Fudbal za prijateljstvo' iskusiće čaroliju timske igre i uzajamnog poštovanja - osnovne vrednosti za njihov budući život", rekao je Miler.

Legendarni Bekenbauer je istakao da "fudbal podrazumeva fer-plej, ne poznaje granice i stvara prijateljstva koja traju ceo život".
"Projekat 'Fudbal za prijateljstvo' ima izuzetnu važnost time što obrazuje decu da prevazilaze granice nacija, kultura i rasa, da prihvate zdrav način života, timski rad i toleranciju u pobedi i porazu. Usađivanje ovih vrednosti kod najmlađih uzrasta širom Evrope je dragocen cilj, i ja sam ponosan što mogu da ga podržim", rekao je Bekenbauer.

GaspromUčesnici projekta “Fudbal za prijateljstvo” biće dečaci i devojčice uzrasta od 10 do 16 godina i omladinske selekcije fudbalskih klubova iz osam evropskih zemalja - Velike Britanije, Nemačke, Rusije, Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Grčke.

Deca će učestvovati u projektu podeljena u četiri grupe. Prvu grupu sačinjavaće 11 timova iz 11 gradova Rusije, koji će ugostiti učesnike utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, među kojima će se naći i dva tima dece iz sirotišta.

Drugu grupu će činiti fudbalski timovi sportskih škola i akademija pri klubovima koje kompanija Gazprom zvanično podržava (Zenit, Čelsi, Šalke i Crvena zvezda), treća će biti formirana od pobednika dečjih sportskih takmičenja i konkursa kreativnosti “Plamen” u organizaciji kompanije “Gasprom”, dok će četvrtu grupu sačinjavati omladinski timovi iz zemalja-učesnica projekta “Južni tok” (Bugarska, Mađarska, Slovenija i Grčka).

Vrhunac projekta predstavlja održavanje međunarodnog Foruma omladinskih selekcija fudbalskih klubova iz navedenih zemalja od 24. do 26. maja u Londonu.

(FOTO: themoscowtimes.com, Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaFranc BekenbauerGaspromomladinciRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara