Golčina Plavšića u najvećem derbiju Češke spasila očajnu Spartu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.19. | 20:25

Bez pobednika u gradskom derbiju

Iako je Viktorija Plzenj prethodnih godina razdvajala Spartu i Slaviju i često dominirala nad njima, ipak se zna šta je najveći derbi češkog fudbala i utakmica sezone.

U velikom pršakom derbiju, Sparta je uspela da ostane neporažena protiv Slavije zahvaljujući srpskom vezisti Srđanu Plavšiću koji je postigao sjajan gol za konačnih 1:1.

Izabrane vesti

Popularni Atomski mrav je golčinom u 53. minutu poravnao rezultat i sprečio Slaviju da dođe do bitne pobede. Iako ovaj bod ne znači mnogo Sparti koja je daleko od borbe za titulu, bitan je zbog prestiža, ali bi mogao i da naudi Slaviji u šampionskoj trci sa Viktorijom Plzenj. Do kraja prvog dela sezone su ostala još dva  kola, posle čega sledi plej-of faza. Slavija je dašanjim remijem praktično izgubila dva boda i Plzenj joj je sada prišao na pet bodova zaostatka.

Slavija je kao lider i najbolji tim u prvenstvu ušla kao favorit u derbi, a imala je i prednost domaćeg terena. Što se i te kako videlo na početku meča. Slavija rasturala Spartu i povela posle samo 19 minuta golom Sučeka nakon kornera. Nastavili su odmaći da terorišu odbranu rivala, stvarali šanse, promašivali, bilo je pitanje trenutka kada će postići još koji gol. Ali nisu i kažnjeni su. Sparta je iz prve šanse na meču izjednačila. Srđan Plavšić je raspalio po lopti sa 20 metara i prevario golmana Kolarža koji je možda mogao bolje da interveniše.

Na najbolji mogući način je Plavšić opravdao poverenje trenera Ščasnog. Plavšić ovog proleća nije odigrao ni minut u prvih sedam mečeva, u prošlom kolu je dobio šansu sa klupe protiv Zlina, a danas se našao u startnih 11 i opravdao očekivanja.

Do kraja Slavija napadala, opet bila bolji tim, ali nije uspela da postigne drugi gol i Sparta je zahvaljujući nekadašnjem vezisti Zvezde iščupšala bod.


tagovi

Srđan PlavšićSlavija PragSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara