"Neobičan golman: Seni"
"Neobičan golman: Seni"

Golman i roker: Seni golovima teroriše kolege, a muzikom članove uprave Sao Paula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.04.15. | 12:00

Na Morumbiju često odzvanja pesma "Paklena zvona" kultne grupe AC/DC i tera sve na jezu

Neobičan golman: SeniNije Ronaldinjo, Kristijano Ronaldo, a ni Leo Mesi, niti uopšte igra na njihovoj poziciji, ali podjednako izaziva strah kod svih golmana. Kada čuvar mreže Rožerio Seni uzme loptu da izvede slobodan udarac ili penal njegove kolege znaju da su im šanse za odbranu gotovo nikakve. Kapiten Sao Paula sa 42 godine i dalje je noćna mora za rivale, što dokazuje 127. gol u karijeri koji je postigao protiv Red Bula (3:0).

U aktuelnoj sezoni stigao je do četvrtog pogotka, a nejefikasniji je bio 2005. godine, kada je postigao ukupno 21 gol u svim takmičenjima.
“Volim da izvodim slobodnjake i ne činim to da bi se samo pravio važan. Osećaj je jednostavno moćan kada dam gol”, više puta je ponovio Seni.

Izabrane vesti

Odavno je ušao u istoriju svetskog fudbala. Pretekao je Paragvajca Hozea Luisa Čilaverta (62 pogotka), Bugarina Dimitra Ivankova (42), kao i Meksikanca Horhea Kamposa i Kolumbijca Renea Iguitu (38). Pored toga što je najefikasniji golman svih vremena, Seni drži još nekoliko rekorda – najviše odigranih utakmica za jedan klub (više od 1.200), najviše puta je nosio kapitensku traku jednog kluba, a po broju pobeda sa trona je skinuo i Rajana Gigsa, legendu Mančester junajteda i sadašnjeg pomoćnika menadžera Luja van Gala.

Trenutno krcka 23. sezonu u Sao Paulu i vrlo verovatno poslednju.
"Star sam i blizu završetka karijere. Stvarno nameravam da prestanem”, najavio je krajem minule godine čuveni Brazilac.
----------------------------
PUNA VITRINA TROFEJA

Seni je sa Sao Paulom dva puta osvojio južnoamerički Kup Libertadores, Interkontinentalni kup, tri titule prvaka Brazila, tri šampionska trofeja prvenstva Paulista, Svetsko klupsko prvenstvo, Kopa Sudamerikana, Kopa Konmebol i Rekopa Sudamerikana. Za selekciju Brazila branio je 16 puta, osvojio je Svetsko prvenstvo 2002. i Kup konfederacija 1997. godine.

Što se tiče individualnih trofeja osvojio je šest puta Srebrnu loptu Brazila, jednom Zlatnu loptu, proglašen najboljim igračem Kopa Libertadores i SP za klubove (2005.) i dva puta za fudbalera godine u Brazilu.     
----------------------------

U pitanju je izuzetno neobična ličnost. Nikada nije napravio nijedan incident, voli da oblači odela i roker je duši. Jedno vreme bio je zadužen za muziku u svlačionici Sao Paula, a uglavnom je puštao “Paklena zvona” od AC/DC. Igrače je to motivisalo pred meč pa je došao na ideju - ubuduće će se ta pesma puštati sa razglasa stadiona Morumbija dok sa saigračima izlazi na teren.

Posle izvesnog vremena pobunili su se stariji članovi Upravnog odbora, pre svega izvesni Itagiba Franceza, koji je na jednoj sednici zavapio.
“Pesma je užasna i prosto tera sve da se osećaju kao da su na nekoj sahrani. Počinje tako što prvo zvone zvona, a onda kao da neko izlazi na groblje, u ovom slučaju to su naši igrači. Nedostaje samo mrtvački sanduk”, rekao je Franceza.

Mnogi članovi su se složili sa njim, međutim, ne i predsednik Sao Paula Karlos Migel Aidar.
“Ta pesma je zagarantovana, barem do oproštaja Rožerija Senija”, nije dao svog miljenika Aidar.

Još nekoliko meseci “Paklena zvona” će odzvanjati na Morumbiju i onda će ispratiti Senija u penziju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sao PauloRožerio Senimeđunarodni fudbalJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara