""
""

Gol-mašine se vraćaju u Bundesligu: Tandem Gomez - Klose opet zajedno za plasman u Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.16. | 18:01

Fiorentini ide hiljadu evra i 40 odsto

Mario Gomez i Miroslav Klose na putu povratka za Bundesligu? I to u isti klub! Vrlo moguć scenario, piše nemačka štampa. Ugledni Kiker tvrdi da su dvojica nemačkih golgetera prvi izbor Volfzburga za jačanje ofanzivne linije.

Izabrane vesti

Gomez se ove sezone preporodio u Bešiktašu. Fiorentina ga je pozajmila Turcima bez velikih nada da će Nemac pronaći nekadašnju formu posle dve sezone protkane malerima i povredama u Firenci. Gomez je praktično otpisan igrač u italijanskom klubu i jedva su čekali da ga se reše zbog visoke plate. Bešiktaš je pristao i pogodio!

Super Mario je eksplodirao u dresu istanbulskih Orlova, prevodi ih ka dugo čekanoj tituli, sa 24 gola na 29 mečeva je prvi strelac lige i čak se vratio u reprezentaciju Nemačke. U Fiorentini sada verovatno udaraju glavom od zid što su se tako lako odrekli Nemca. Iako je on zvanično njihov igrač na pozajmici u Bešiktašu.

Ali dogovor o pozajmici je takav da Bešiktaš može do 9. maja da otkupi Gomeza za 1.000 evra i da Fiorentini prosledi 40 odsto od narednog transfera. Međutim, da bi Bešiktaš otkupio Nemca, igrač mora da se složi sa tim. Nema ništa protiv, ali samo u slučaju da turski klub proda ovog leta. Gomez ne želi da ostane u Bešiktašu za narednu sezonu. Prvo je tražio od Fiorentine da raskinu ugovor, ali su Italijani to odbili jer žele 40 odsto od narednog transfera. Logično. Poručili su Gomezu da pristane da ga Bešiktaš otkupi kako bi dobili svojih 40 odsto ili će ga vratiti u Firencu i prikovati ga za klupu naredne sezone. Međutim, Gomeza je strah da Bešiktaš neće želeti da ga proda ovog leta ako otkupi njegov ugovor od Fiorentine. Niko nikome ne veruje....

Ali najrealniji scenario je da Gomez ipak pristane, da Fiorentina prihvati hiljadu evra i 40 odsto, ali i da Bešiktaš proda svog najboljeg igrača iako bi ga najradije zadržao. Uostalom, Turcima će pripasti 60 odsto od prodaje, što u slučaju da transfer bude težak oko 20.000.000 evra kao što se spekuliše nije loša opcija s obzirom da su ga platili hiljadu evra i da su samo ulagali u njegovu platu koja je nešto više od 5.000.000 evra. Bešiktaš će opet lepo da zaradi...

Volfzburg čeka da se ova situacija razmrsi i da počne pregovore sa Turcima, a Gomez jedva čeka da se vrati u Bundesligu gde je nekada rešetao mreže u dresovima Štutgarta i Bajerna. Volfzburgov direktor Klaus Alofs je još prošle zime želeo da kupi Gomeza, ali je komplikovana situacija oko ugovora sprečila transfer. Alofs želi da proda Basa Dosta i da na njegovo mesto dođe 30-godišnji Gomez.

Međutim, nije samo Gomez na meti Volfzburga i Alofsa. Udica je bačena i Miroslavu Kloseu kojem na kraju sezone ističe ugovor u Laciju. Iako su ga mnogi otpisali, Nemac je od dolaska Simonea Inzagija na klupu procvetao i pokazao da još nije završio svoju priču. Alofs je u sjajnim odnosima sa Kloseom još otkako su sarađivali u Verderu. Upravo je Alofs tada doveo popularnog Mira iz Kajzerslauterna. Želi ga u ulozi džokera sa klupe kada je potrebna pomoć Gomezu, pošto je to mesto otvoreno otkako je Volfzburg raskinuo ugovor sa Niklasom BendnteromMoguće je da Gomez i Klose povremeno igraju zajedno kao što je nelada bio slučaj u Bajernu i reprezentaciji Nemačke. 

Gomez i Klose u tandemu. Deluje zanimljivo... Uz Maksa Kruzea, Širlea i mlade asove Drakslera i Arnolda, Volfzburg bi opet mogao da se vrati u vrh Bundeslige i zaigra u Ligi šampiona.

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgTurskaSuper ligSerija ANemackaMiroslav KloseMario GomezLacioItalijaFjorentinaEvropaBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara