""
""

Gori Istanbul, Abdi Ipekči u transu: Galatasaraj osvojio Evrokup! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.16. | 20:46

Galata je postala i treći turski klub koji se okitio nekim evropskim trofejom. Efes je osvojio nekadašnji Kup Radivoja Koraća, a Bešiktaš je bio najbolji u FIBA Evročelendž kupu

Šampionska žurka u Istanbulu, ludnica u legendarnoj hali Abdi Ipekči. Košarkaši Galatasaraja osvojili su Evrokup, pošto su u revanš meču finala savladali francuski Strazbur sa 78:67 (27:16, 16:19, 18:19, 17:13).

Izabrane vesti

Turski gigant tako je nadoknadio zaostatak od četiri poena (66:62) iz prve utakmice odigrane prošle nedelje.

Više od 11.000 navijača večeras je moglo da vidi istorijski uspeh Galatasaraja kojem je ovo bio prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

Istovremeno, istanbulski Lavovi su ovim trijumfom izborili i plasman u Evroligu sledeće sezone, mada je veliko pitanje zbog aktuelnog sukoba sa FIBA, da li će se Galatasaraj tamo i naći.

Galata je postala i treći turski klub koji se okitio nekim evropskim trofejom. Efes je osvojio nekadašnji Kup Radivoja Koraća, a Bešiktaš je bio najbolji u FIBA Evročelendž kupu upravo sa Erginom Atamanom na klupi koji je slavio i danas.

Večeras su najbolji u pobedničkoj ekipi bili Stefon Lazme i Erik Mekkolum sa po 16 poena, a Amerikanac je u samoj završnici pogađao kada je bilo najpotrebnije. Vladimir Micov dao je sedam, a Blejk Šilb 11 poena za Galatasaraj.

Mardi Kolins ubacio je 16, a Kuis Kembel 10 poena za ekipu Strazbura.

Nošeni frenetičnom podrškom sa tribina košarkaši Galatasaraja su posle samo tri minuta došli do, za ovakve utakmice, ogromnih 11 poena prednosti.

Stefon Lazme, Sinan Guler i Blejk Šilb u tim trenucima su pravili dar-mar odbrani najbolje francuske ekipe.

Ipak, Vensan Kole još jednom je pokazao koliko je dobar trener, jer je uspeo da vrati Strazbur rezultatski u igru.

Mardi Kolins i Luis Kembel su vukli Francuze kroz istanbulski pakao. Na tri minuta pre kraja Strazbur je stigao na samo minus šest i tada se uvukao strah u kosti navijača Galatasaraja.

Za veoma kratko vreme turska ekipa uspela je praktično da prokocka plus 13 poena i uvede meč u neizvesnu završnicu.

 

 

(FOTO: Starsport)


tagovi

Vladimir MicovVensan KoleTurskaStrazburStefon LazmeGalatasarajFrancuskaEvroligaEvrokupErgin AtamanBlejk Šilb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara