Benjamin Šeško proslavlja gol (AFP)
Benjamin Šeško proslavlja gol (AFP)

Orlovi da obrate pažnju na Šeškov top: Nije ni čudo što će na leto koštati 65.000.000 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 21:21

Slovenački golgeter postigao spektakularan gol u remiju sa Ajntrahtom, a u međuvremenu je obelodanjena i njegova izlazna klauzula

Poveći bi red mogao ovog leta da se napravi ispred Red Bul Arene u Lajpcigu. Furioznom završnicom u Bundesligi Benjamin Šeško je sigurno ubedio da emisare mnogih evropskih velikana da je proizvod u koji vredi uložiti. Sedam golova na sedam poslednjih utakmica nemačke elite isporučio je reprezentativac Slovenije i pokazao u kakvom raspoloženju će doputovati na Evropsko prvenstvo.

Kako je Slovenija uz Englesku i Dansku, jedan od rivala Srbije u grupnoj fazi, moraće i Orlovi posebno da obrate pažnju na mladog bombardera kojem tepaju "Bejbi Haland". Ove sezone, Šeško je najbolje pokazao zbog čega... Zaključno sa poslednjom, 34. rundom.

Izabrane vesti

Sa dvadesetak metara od gola Ajntrahta ispalio je topovsko đule. Kevin Trap nije mogao ništa, lopta je imala suludu putanju, i završila u gornjem delu mreže!? Gotovo da se nije videla na putu ka golu.

Poslednjih dana, za Šeška se zainteresovao i Arsenal. Prvobitno su svoje afinitete prema 20-godišnjem špicu pokazali Milan i Mančester Junajted. Posle ovakvih partija ne bi bilo čudno da još nekolicina velikih igrača na potezu liga petice pošalje svoje emisare na pregovore u Lajpcig.

A prema pisanju dobro obaveštenog Florijana Pletenberga, novinara nemačkog Skaja, cena neće biti prava sitnica... Ali isto tako, neće biti ni nedostižna. Od starta letnje pijace, otkupna klauzula će mu iznositi 65.000.000 evra. Interesantno, Slovenac ima ugovor do 2028. godine i fleksibilnu izlaznu klauzulu koja raste u skladu sa njegovom produktivnošću.

Ove sezone sakupio je Šeško 42 nastupa u svim takmičenjima, postigao 18 i namestio dva gola. Dolazeći Euro biće mu poligon za dodatne potvrde da poređenja sa Halandom nisu besmislena.


tagovi

Benjamin ŠeškoRed Bul LajpcigRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara