"Zoran Gajić i Vanja Grbić"
"Zoran Gajić i Vanja Grbić"

Grbić ili Gajić - biće dobra odbojka

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 12:23

Predstojeći izbori za prvog čoveka OSS (za sada) prestavljaju primer parlamentarizma i tolerancije

Zoran Gajić i Vanja GrbićOdbojkaški savez Srbije je zaista jedna od naših sportskih institucija na koju možemo biti ponosni. I to ne samo zbog vrhunskih rezultata, medalja, pehara i pohvala, već pre svega zbog moderne organizacije, Dobro podmazani sistem koji je na noge postavio tim sadašnjeg prvog čoveka evropske odbojke, Aleksandra Boričića funkcioniše uglavnom besprekorno. Naravno, koliko je to u našim uslovima moguće.

I upravo ta atmosfera dobre organizacije, rada uz malo ili nimalo trzavica, ali pre svega poštovanja i saradnika i oponenata, pretvorili su predstojeće izbore za predsednika OSS u pravo prijateljsko nadmetanje. Teške reči od dva kandidata, legendarnog primača Vladimira Grbića i čuvenog trenera Zorana Gajića, upućene jedan ka drugom ovde nećete čuti.

Izabrane vesti

Ono što je posebno interesantno je to da je Vanju Grbića predložio "establišment", kako odbojkaški na čelu sa Boričićem, tako i onaj politički, dok su uz Gajića stali nekadašnji Vanjini saborci iz zlatne generacije - Ivan Miljković, Slobodan Boškan, Andrija Gerić, Vasa Mijić, Slobodan Kovač, Đula Mešter i Veljko Petrović.

"Ja ne doživljavam Zorana Gajića kao protivkandidata, jer smo na terenu napravili mnogo toga zajedno i jugoslovenskoj i srpskoj odbojci smo doneli, ne samo velike rezultate, nego i fenomenalan status, a ljudima i velika zadovoljstva. Zato i nije primereno da neko mene zove na jedinstvo, jer sam ja bio prvi, koji je pružio ruku i pričao o zajedništvu", istakao je stariji od braće Grbić u opširnom intervjuu za Sportski žurnal.

Slično smatra i njegov protivkandidat, koji se, kako kaže, već latio pisanja program rada Saveza.

"Stav Države koji je Vladimir Grbić izneo u Luksemburgu je jedini mogući. Video sam njegovo obraćanje za govornicom na kojoj je pisalo “Mi smo jedan odbojkaški tim”. Siguran sam da isti slogan može da krasi i ove izbore za predsednika OSS, jer verujem da Vanja i ja imamo iste želje kada je srpska odbojka u pitanju, nosimo se verovatno istim motivima. Plan i program koji spremam da predstavim, podrazumeva otvoreni razgovor sa svima koji žele dobro srpskoj odbojci. I sam Aleksandar Boričić koji je odbojkaški sport postavio na zdrave osnove, uvek je potencirao i radio na jedinstvu, pa zašto tako ne bi bilo i sada". izjavio je Gajić za internet portal odbojka-volleyball.com

Generacija koja je obeležila našu i svetsku odbojkuPomirljivi javni tonovi dve legende srpske i svetske odbojke koje se nadmeću za mesto prvog čoveka Saveza mogli bi da pokažu kako se to radi kada je cilj isti i jasan, a ka kojem streme pravi stručnjaci i ljudi koji znaju posao. Bilo ko da pobedi 27. novembra srpska odbojka neće izgubiti, to je sasvim jasno.


tagovi

Aleksandar BoričićEvropaOdbojkaOSSSrbijaVanja Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara