""
""

Grci kažu - Živković je MVP: Pokvario debi Đurđevića i spustio roletnu velikom Olimpijakosu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.17. | 17:29

Ksanti napravio iznenađenje kola i posle pet godina uzeo bod šampionu zahvaljujući srpskom golmanu

Naslovi su bili pripremljeni za Uroša Đurđevića, a umesto novog centarfora Olimpijakosa junak je postao - Živko Živković.

MVP - Živković! Dokazao je zbog čega ga smatraju jednim od najboljih golmana u grčkom prvenstvu“, piše atinska Gazeta, opisujući srpskog golmana među stativama Ksantija najkorisnijim igrače mela u kome je tim Milana Rastavca izborio remi sa poznatim sastavom iz Pireja.

Izabrane vesti

Poput Gazete, i ostali mediji u zemlji Helena veličaju subotnju partiju 28-godišnjeg Užičanina koji je u najzanimljivijoj utakmici trećeg kola grčkog prvenstva pokvario debi Đurđevića za Olimpijakos.
Prišao mi Đuka u jednom trenutku, kaže „pusti me, da dam makar jedan gol“, smeje se u raportu za MOZZART SPORT Živković posle jedne od najboljih partija otkako je minulog leta zadužio dres Ksantija (1:1). „Sjajan je centarfor, biće veliko pojačanje za Olimpijakos, želim mu da postigne dosta golova, ali počev od sledeće runde. Neće se naljutiti Uroš, jer je opšti utisak, čak i onih neutralnih posmatrača, baš smo dobro odigrali i imali šansu čak i mi da slavimo“.

Bod je iznenađenje. Pogotovo ako se zna da je Olimpijakos od oktobra 2012. nad ovim rivalom vezao čak 11 pobeda u svim takmičenjima. A onda je naleteo na Živkovića koji je - iako ga je u ranoj fazi utakmice savladao Bjorn Engles - „spustio roletnu“.
Minule sezone izgubili smo od šampiona dvaput po 0:2, ali nisam stekao utisak da je reč o toliko moćnom rivalu. Videlo se, uostalom, protiv Partizana da je Olimpijakos ranjiv, a mi uspeli da ga ukočimo. I da obradujemo navijače. Nikom nije lako kad gostuje na našem stadionu, jer imamo kompaktnu ekipu, teško pobedivu, koja drži do discipline i to nam se isplatilo“.

Nekadašnji golman crno-belih uspeo je da prilično iznervira Besnika Hasija. Trener gostiju je posle meča rekao da je trebalo da bude 4:0 za njegovu ekipu, ali da su njegovi igračio olako proćerdali šanse. Biće i da je Živković dobro branio.

Osim Đurđeviću, kad je uklizavanjem sprečio pogodak doskorašnjeg Partizanovog centarfora, ukrotio je još udarce Kansele, Sebe i Emenikea, potvrdivši odličnu formu na početku nove sezone. U prva dva kola, na susretima sa Lamijom (0:0) i Platanijasom (2:0), sačuvao je mrežu netaknutom.
Raduje nas ovakav start. I lane smo pokazali da sa svima u Grčkoj možemo da se nosimo, a partija sa Olimpijakosom je još jedan dokaz moje tvrdnje. Ako nam se ukaže šansa da se borimo za plasman u Ligu Evrope, verujte da ćemo znati kako da je iskoristimo, jer smo naučili da igramo na rezultat. Pritom, novi trener Milan Rastavac je doneo neke nove ideje, ekipa ih je odlično prihvatila i uveren sam da ćemo mnogima pomrsiti račune ove sezone“, zaključio je Živko Živković, golman Ksantija.

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvropaGrčkaKsantimeđunarodni fudbalOlimpijakosŠkoda KsantiŽivko Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara