"Miodrag Božović"
"Miodrag Božović"

Grof: Svaki remi na “Marakani“ je neuspeh, znaju u Partizanu da treba da se plaše Srnića

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.15. | 13:28

“Derbi je adrenalin, ali ne treba da bude skandal, već praznik“, kaže trener Crvene zvezde uoči megdana sa Partizanom

Miodrag Božović"Teško je reći nešto što nije ranije rečeno", bilo je prvo što je izustio Miodrag Grof Božović, pred njegov trenerski debi u večitom derbiju Crvene zvezde i Partizana. Ali svaki derbi je poseban i svako ga doživi na drugi način. Novi trener Crvene zvezde ne krije da je oduvek imao neutoljivu želju da se posle igračkog iskustva i kao trener okuša u najvećoj svetkovini srpskog fudbala. U subotu (18 sati, Arena TV 1) će mu se taj san konačno ispuniti.
"Životna želja mi je bila da osetim adrenalin u utakmici koja izrodi heroja ili tragičara. Derbi je adrenalin, ali skandali nam nisu potrebni. Ovo je praznik fudbala", bile su uvodne reči Zvezdinog šefa struk,e pre no što je otklonio prvu dilemu navijača.

Srđan Plavšić nije ozbiljnije povređen i biće u konkurenciji za sastav. Van nje je samo Petar Orlandić, koji se kod Božovića svejedno nije naigrao. Tim međutim ostaje tajna, iako je igračima poznat još od utorka, ali cilj je jasan.
"Svaki remi na ’Marakani’ je neuspeh, pa i u večitom derbiju", decidno će Božović.

Izabrane vesti

Da se vratimo za kratko na sastav ekipe. Slavoljub Srnić još nije upisao povratnički debi za crveno-bele, a u dresu Čukaričkog umeo je da opasno namuči Partizan. Uostalom, dao im je dva gola. Tajno oružje Zvezde?
"Kako da bude tajno kad im je dao dva gola?", brecnuo se Božović i nastavio.
"Znaju oni dobro ko je Srnić. I znaju da treba da ga se plaše. Tako da sigurno očekuju da će da igra. A možda i neće".

Prvo mesto na tabeli, kaže dalje Božović, ne predstavlja nikakvu prednost za crveno-bele. Domaći teren naravno jeste. Ali neće odlučiti on, niti će ishod derbija odlučiti šampionsku trku.
"U ovakvim mečevima nema favorita. Ko se ujutru probudi inspirisaniji taj će da pobedi. Derbi odlučuju detalji... Ali derbi mečevi ne odlučuju šampiona. Zbog rivalstva je, međutim, pobeda važna".

Veliku pomoć u toj nameri Zvezda bi mogla da ima u tome što bi iskusni štoper Aleksandar Luković mogao prvi put posle povratka sa šestomesečne pauze da zauzme mesto u startnoj postavi tima.
"Nisam još spreman koliko bih lično voleo, ali sam na raspolaganju šefu", kratko priznaje bivši reprezentativni defanzivac, dok o samom derbiju kaže.
"Poštujem Partizan, to je tim koji igra Ligu Evrope, pa neka pobedi bolji. A nadam se da ćemo to biti mi. Remijem, lično, ne bih bio zadovoljan".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićFK Crvena zvezdaAleksandar Luković149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara