""
""

Grojter Firt prodaje Đurđića, Norvežani trljaju ruke

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.13. | 13:40

Budući da klub ispada u Cvajtu pokušaće da zaradi novac prodajom najboljih igrača među kojima je i Đurđić, a veliki interes za transfer ima i Haugesund

 

Izabrane vesti

Posle samo šest meseci, Nikola Đurđić će napustiti redove nemačkog Grojter Firta. Srpski napadač je zimus stigao u tabor Detelinara kao najveće pojačanje i pokušaj da klub sačuva bundesligaški status, ali je ekipa toliko loša da joj ni dobre partije Đurđića nisu pomogle. Grojter je praktično već u Cvajti... 

Srbin je bio jedna od retkih svetslih tačaka u igri nemačkog tima, što će klub pokušati da iskoristi u letnjem prelaznom roku. Kako navode nemački mediji, klub je stavio Đurđića na listu od četiri igrača koji će biti prodati, kako bi se popunila kasa i novac uložio u stvaranje respaktabilnog tima koji bi opet konkurisao za plasman u Bundesligu. Drugim rečima: u Grojteru sledi rasprodaja! Na listi su četiri najvrednija igrača: Đurđić, kapiten Mergim Mavraj, najveći talenat ekipe Abdul Rahman Baba i možda najbolji igrač tima, Edgar Prib. U upravi kluba procenjuju da će prodajom kvarteta inkasirati oko osam miliona evra.

Za Đurđića se konstatuje da je pokazao da je igrač bundesligaškog kalibra i da njemu neće biti problem da nađe klub. Zimus je kupljen za milion evra, a sada Grojter namerava da ga proda za ukupno dva miliona evra.

Ovo je dobra vest i za norveški Haugesund, klub iz kojeg je Đurđić došao u Nemačku. Naime, njima sleduje određeni procenat od narednog transfera Đurđića.
„Osigurali smo se klauzuluom o procentu od naredne prodaje“, potvrdio je sportski direktor Haugesunda, Asbjern Helgeland, a norveški mediji prenose da će klub imati oko 30 procenata od transfera.

Međutim, ne navode se imena zainteresovanih klubova za Đurđića.

Što se tiče ostalih igrača na rasprodaji, već su obelodanjene moguće kombinacije. Kapiten Mavraj će biti prodat za milion evra Majncu ili Štutgartu koji su pokazali interes. Talentovani internacionalac iz Gane, Baba je na meti Šalkea koji je spreman da izdvoji oko tri miliona evra za transfer, dok se za Priba interesovala i Borusija Dortmund, a cena mu je dva miliona evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Abdul Rahman BabaEdgar PribEvropagrojter firtHaugesundMergim MavrajNemackaNikola Đurđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara