"Španci slave pogodak"
"Španci slave pogodak"

GRUPA C: Španci davali golove, plasirali se na EURO, ali izgubili dva igrača! Drahun je slovački košmar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.15. | 22:40

Alvaro Morata i David Silva napustili teren zbog povreda. Defanzivac Belorusije izbacio loptu sa svoje gol linije pa dao gol na drugoj strani

Španci slave pogodakUzbudljivo veče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada je Grupa C u pitanju. Španija je osigurala prvo mesto pobedom nad Luksemburgom od 4:0, a u tome joj je pomogla i Belorusija koja je posle sjajne role Stanislava Drahuna savladala Slovačku sa 1:0 u gostima. Ukrajina se uključila u borbu za drugo mesto posle važne pobede nad Makedonijom od 2:0.

Ostao je još jedan meč do kraja kvalifikacija a u Grupi C se ne zna ko će biti drugi, a ko treći. Slovačka je najveći gubitnik večeri jer je poražena na svom terenu, a Ukrajina je pobedila tako da su sada te dve reprezentacije izjednačene na drugom mestu s 19 bodova, s tim da prednost ima Slovačka.

Izabrane vesti

Ipak, zna se ko je prvi. Španija je pobedila nejaki Luksemburg s 4:0 u meču koji je sudio Milorad Mažić. Da se ispravimo, nejaki u fudbalskom znanju. Jer, kada je fizička snaga u pitanju oni su je pokazali i više nego što je bilo potrebno pa je kao epilog Španija ostala bez dva igrača u prvom poluvremenu - Davida Silve (11. minut) i Alvara Morate (33. minut).

Ipak uprkos tome Furija je pobedila golovima Santija Kazorle u 42. i 85. minutu i pogocima napadača Valensije Pako Alkasera u 67. minutu i 80. minutu. Ovim trijumfom Španija je obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman na EURO 2016.

Belorusija je, uprkos crvenom kartonu fudbalera Urala Aleksandra Martinoviča u 65. minutu uspela da izbori pobedu na stadionu Žiline. Junak meča je prvotimac Samare Stanislav Drahun koji je napravio duplu odličnu stvar za svoju zemlju. Prvo je spsasao čist pogodak kada je klizećim startom izbacio loptu s gol-linije, a potom je u 34. minutu postigao i gol posle kornera. Ovim potezima je drastično zagorčao život Slovačkoj koja sada mora da strepi za direktan plasan na šampionat Evrope, a imala je sve u svojim rukama.

Da stvar bude gora po Slovačku, potrudila se Ukrajina, direktan protivnik u borbi za drugo mesto. Ukrajinci su uspeli da izvuku trijumf na gostovanju Makedoniji. Pogodak iskusnog napadača Dnjepra Jevhena Seleznjova s bele tačke uneo je veliku neizvesnost pred poslednje kolo kvalifikacija. Artem Kravets je u 87. minutu samo potvrdio pobedu gostiju.

Treba napomenuti da je Ukrajina u ovom momentu druga najbolja u poretku trećeplasiranih ekipa. U poslednjem kolu koje je na programu 12. oktobra sastaju se Belorusija-Makedonija, Luksemburg - Slovačka i Ukrajina - Španija.

Grupa C - 9. kolo

Makedonija - Ukrajina 0:2 (0:0)
/Seleznjov 59(pen), Kravets 87/

Slovačka - Belorusija 0:1 (0:1)
/Drahun 34/

Španija - Luksemburg 4:0 (1:0)
/Kazorla 42, 85, Pako 67, 80/

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaŠpanijaSlovačkaSilvareprezentativni fudbalMakedonijaLuksemburgKvalifikacije za EURO 2016EvropaAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara