""
""

GRUPA D: CSKA poslednji voz hvata u Sankt Peterburgu, Pelegrini skida Gvardiolinu kletvu

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.13. | 14:36

Moskovljani žele da prekinu seriju očajnih rezultata na stadionu Zenita. Trener Mančester Sitija nikada nije savladao sadašnjeg trenera Bavaraca

Prvi mečevi u grupi D u prvi plan su izbacili izrazite favorite za prolazak u osminu finala. To su Mančester Siti i šampion Evrope Bajern, koji će večeras voditi veliku bitku za bodove me Itihadu. Ipak, pre toga nas očekuje verovatno najnezanimljiviji meč današnjeg programa u Ligi šampiona, ali koji bi mogao da bude od velike važnosti za obe ekipe u daljem toku takmičenja.

CSKA MOSKVA – VIKTORIJA PLZEN

Izabrane vesti

U Moskvu stiže potpuno nepredvidivi Plzen, koji je po mnogima u stanju da iskoristi ne baš sjajnu formu CSKA u ovom trenutku. Ipak, domaćin veruje da bi meč u Sankt Peterburgu mogao da bude prava prekretnica u ovoj sezoni.

Leonid Slucki ima velikih problema da nađe dobtnih 11, posebno nakon tri ubedljiva poraza u poslednja četiri meča. Problem predstavlja činjenica što će Moskovljani biti domaćini na stadionu Zenita, jer je teren na Lužnikiju u očajnom stanju.
Bolje je da igramo u Sankt Peterburgu nego u inostranstvu, jer je to bila jedina opcija. Imali smo dosta letova i promenili dosta terena u poslednje vrememe i veoma smo zahvalni Zenitu što nam je ustupio stadion. Nadamo se da ćemo imati podršku navijača u Sankt Peterburgu.

CSKA je na stadionu Zenita igrao 12 puta u poslednjih deset godina i ostvario samo pet pobeda.

Viktorija je samim plasmanom u grupnu fazu takmičenja ispila svoj cilj, ali ekipa Pavela Vrbe im snažan karakter i veliku želju da se nadigrava sa svakim timom u Evropi.

Ekipa iz Plzena je seriju od tri utakmice bez pobede prekinula u prošlom kolu i sada želi da napravi iznenađenje u Sankt Peterburgu.
Analizirali smo CSKA i znamo njihovu snagu. Oni možda ne igraju najbolje, ali su i dalje dobar tim. Posebno su jaki na sredini terena sa Hondom, koji je njihov ključni igrač, rekao je Vrba.

Očekivani sastavi:

CSKA (4-2-3-1): Akinfejev – Nababkin, V. Berezucki, Ignaševič, A. Berezucki – Vernblum, Milanov – Tošić, Zuber, Honda – Musa

PLZEN (4-4-1-1): Kozačik – Rajtoral, Hejda, Pročazka, Liberski – Petržela, Hoorava, Horvat, Kovanik – Kolar – Bakoš.

MANČESTER SITI - BAJERN

Taman kada je izgledalo da je Mančester Siti posle ubedljivih pobeda nad Plzenom, Mančester junajtedom i Viganom, uhvatio pravi ritam, usledio je šokantan poraz od Aston Vile, koji je vratio ekipu Manuela Pelegrinija na sam početak.

Čini se da je taj poraz došao u najlošijem mogućem trenutku po Građane, jer na Itihad stiže šampion Evrope.
Očekujem snažan odgovor igrača nakon poraza u subitu. Startovali smo u Ligi šampiona vrlo dobro i veoma je važno da tako i nastavimo. Očekuje nas meč sa najtežim rivalom u grupi, ali mi smo u dobroj formi i verujem da možemo uzeti sva tri boda. Ne želimo na teren da izađemo sa mislima o remiju – napašćemo Bajern od prvog minuta, rekao je Pelegrini.

Bavarci nemaju ama baš nikakvih problema u ovom trenutku. Od početka sezone samo im je Frajburg slučajno otkinuo dva boda, dok su sve ostale rivale samleli bez većih problema.

Sada je došao trenutak da puleni Đozepa Gvardiole kvalitet potvrde i u Mančesteru. Inače, bivši trener Barse nikada nije doživeo poraz od timova koje je vodio Pelegrini.
Siti je jedan od najvećih timova u Evropi. Poznajem trenera i nekoliko igrača kao što su Silva, Navas i Negredo, kao i Jaju Turea, kojeg sam trenirao u Barseloni. Ipak, tu je još dosta velikih igrača poput Harta, Kompanija i ostali. Impresioniran sam kako Pelegrini svaki tim uspe da natera da igra na isti način. On uvek ostavlja svoj pečat u timu. Tako je radio i u Viljarealu, Malagi, Realu. To što me nikad nije savldao je zbog toga što sam vodio jedan od najboljih timova na svetu, kao što je Barselona, rekao je Gvardiola.

Očekivani sastavi:

MANČESTER SITI (4-4-2): Hart – Zabaleta, Kompani, Nastasić, Kolarov – Navas, Fernandinjo, Ture, Nasri – Aguero, Negredo

BAJERN (4-3-3): Nojer – Rafinja, Boateng, Dante, Alaba – Lam, Kros, Švajnštajger – Riberi, Mandžukić, Roben

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenCSKA MoskvaEvropaKeisuke HondaLiga šampionaMančester SitiManuel PelegriniPep GvardiolaPlzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara