"Spasilac Marselja: Batšuaji"
"Spasilac Marselja: Batšuaji"

GRUPE D, E i F: Braga iskoristila zicer, Liberec i Marselj odlučuju u poslednjem kolu, Prijović zakuvao situaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.11.15. | 22:50

Viljareal minimalno savladao Rapid iz Beča i preoteo mu prvo mesto u grupi

Spasilac Marselja: Batšuaji

Braga je iskoristila zicer na svom terenu, savladala Liberec sa 2:1 i obezbedila proleće u Ligi Evrope. Ekipa trenera Paola Fonseke dugo se mučila, a do značajnog trijumfa stigla je u drugom minutu naddoknade kada je rezervista, Brazilac Krislan, pobegao defanzivcima češkog tima i na pas Rafe matirao golmana Kubeka.

Izabrane vesti

Iako je imala inicijativu, Braga, u čijim redovima večeras nije nastupio srpski internacionalac Nikola Stojiljković, je od 35. minuta jurila prednost gostiju koji su stigli do vođstva preko Efremova. Prvotimac češkog tima je sjajno iskoristio dugačak pas Pokornog i lepim fintama nadmudrio odbranu Brage. Ipak, samo sedam minuta kasnije domaćin je izjednačio, nakon sjajne akcije, kratkih pasova Rikardo Fereira je poravnao rezultat.

Braga je u drugom delu bila bolja. Istina, gostima je u 53. minutu zbog, navodnog ofsajda, poništen gol, ali je pogodak Brazilca u samom finišu bio zaslužena nagrada za napor koji su Portugalci napravili.  

Liberc ovim porazom nije izgubio šanse za drugi krug, a da bi se tamo našao potrebno je da u poslednjem kolu savlada Marselj u Češkoj. Olimpik je večeras nekako ispunio očekivanja i zabeležio trijumf nad Groningenom od 2:1, iako se dugo mučio. Nkudu je doneo prednost domaćinu sredinom prvog dela, Hedviges Maduro je u 50. izjednačio, a spas za ekipu španskog trenera Mičela doneo je sjajni Miši Batšuaji pogotkom u 87. minutu.

Zakomplikovala se u grupi D borba za preostalu jednu poziciju koja vodi u drugu fazu. Legija je kao domaćin uspela da savlada Midtijiland sa 1:0, pa se približila drugoplasiranom danskom timu na samo dva boda zaostatka na tabeli, pred odlučujućih 90 minuta u poslednjem kolu.

Pogodak odluke na prepunom stadionu u Varšavi postigao je Švajcarac Aleksandar Prijović, i to u 34. minutu nakon što je sjajno glavom pogodio sa 11 metara posle centaršuta Levčuka sa desne strane. 

Bio je to pogodak dovoljan za prvi trijumf Legije u ovogodišnjoj Ligi Evrope i povratak kakve-takve nade za drugi krug. Ipak, kako u poslednjem kolu poljski tim gostuje Napoliju male su šanse d aće naići na popust sjajne ekipe Maurisija Sarija, koja je večeras u Brižu rutinski slavila sa minimalnih 1:0 i stigla i do pete ovosezonske pobede u grupnoj fazi. Time su Napolitanci samo potvrdili odavno zapečaćen plasman u drugu fazu, a pogodak odluke postigao je Rumun Vlad Kirikeš u finišu prvog poluvremena.

U poslednjoj utakmici grupe E, gde je još u prošlom kolu sve odlučeno, Viljareal je minimalnim rezultatom savladao Rapid iz Beča (1:0) i preuzeo prvo mesto.

LIGA EVROPE – 5. KOLO

Grupa D

Legija – Midtjiland 1:0  (1:0)
/Prijović 35/

Briž – Napoli 0:1 (0:1)
/Kirikeš 41/

PLASMAN: Napoli 15, Midtjiland 6, Legija i Briž po 4.

Grupa E

Dinamo M. - Plzenj 1:0 (0:0)
/Adamović 90+3/

Viljareal – Rapid Beč 1:0 (0:0)
/Bruno 78/

PLASMAN: Viljareal i Rapid po 12, Plzenj i Dinamo po 3.

Grupa F

Braga – Liberec 2:1 (1:1)
/Fereira 42, Krislan 90+2 – Efremov 35/

Marselj – Groningen 2:1 (1:0)
/Nkudu 28, Batšuaji 87 – Maduro 50/

PLASMAN: Braga 12, Marselj 9, Liberec 7, Groningen 1.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealRapid BečMarseljMiši BatšuajiLiga EvropeGroningenBragaAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara