""
""

Haos u Romi! Para nema, a lomi se oko Kesija, Paredesa, Baselija, Žersona, Badelja, Donse, Manolasa...

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.01.17. | 15:04

Teška situacija u kojoj se nalazi rimski klub

Pozajmica s pravom otkupa. Pozajmica s obaveznim otkupom ugovora. I tako godinama. U svakom prelaznom roku po više puta. A rezultata nigde... Roma je tako sebi iskopala rupu iz koje sada grčevito pokušava da se iskobelja.

Izabrane vesti

Rimski klub se nalazi u teškoj situaciji jer ima mnogo planova u finišu prelaznog roka, a nema pare kojima bi ih reliazovala.

Kada je došlo vreme da se plaćaju svi potezi iz prethodnih prelaznih rokova i sve one pozajmice koje su se pretvorile u ugovore, Roma je završila u debelom finansijskom minusu. U ozbiljnim su problemima sa finansijskim fer-plejom i ako žele da „ispeglaju knjige“ i dobiju neko pojačanje, moraće da prodaju nekog od skupljih igrača. Zaostavština transfer politike Valtera Sabatinija...

Ideja je prvo bila da se proda vezista Paredes, ali sada se čak razmišlja i o prodaji Kostasa Manolasa. Vremena je malo a posla mnogo pred čelnicima Vučice.

Za Paredesa su tražili na početku 30.000.000 evra i nadali se ponudama iz Engleske, ali s obzirom da nije stiglo ništa konkretno, sada bi ga prodali i za 20.000.000 evra. Pa čak i mrskom rivalu Juventusu koji je doživeo nekoliko udaraca u pokušajima da pojača vezni red. Stara dama nudi 4.000.000 evra za pozajmicu plus 16.000.000 za otkup ugovora na kraju serone. Ipak, u Rimu se i dalje nadaju ponudi nekog premijerligaša...

Ako ne prodaju Paredesa, onda je u izlogu Manolas. I za njega je ranije postojao interes sa Ostrva, a čak je Inter razmišljao o nekoj velikoj ponudi. Pošto ni Inter u ovom trenutku nije baš u sjajnoj situaciji sa finansijskim fer-plejom, Manolasov prelazak kod njih je najmanje verovatna opcija.

Dok čeka na finansijsku injekciju, Roma pregovara na više strana oko pojačanja. Prioritet je Atalantina senzacija Frank Kesi kojeg su jurili bogati engleski klubovi, Juve i PSŽ, ali je Atalanta tražila prevelikih 30.000.000 evra. Roma je smislila formulu kako da dođe do igrača koji se mnogo sviđa Spaletiju. Kaparisala bi ga sada, potom ga narednog leta dovela na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora po ceni od 25.000.000 evra koje bi isplatila u leto 2018. godine. Pride bi Atalanta dobila mladog Rominog fudbalera Rikarda Markicu koji važi za veliki potencijal...

Ali dok ne dođe Kesi narednog leta, Romi je odmah potrebno pojačanje na sredini terena. Ima nešto više od 24 časa da ga dovedu. Jedna ideja je Godfrid Donsa iz Bolonje sa kojim se već danima pregovara, ali Bolonja ne ga vezistu iz gane. A pogotovo ga ne da po bagatelnoj ceni i opcijama o pozajmici. Druga opcija je Milan Badelj, ali Fijorentina traži previše para.
„U Milanu sam gde ću čekati ponude do samog kraja prelaznog roka. Fjorentinin direktor Korvino mi je dao jedno obećanje“, rekao je Badeljov agent Dejan Joksimović.

Treća opcija je Danijele Baseli iz Torina. Roma je ponudila pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone za 10.000.000 evra. Međutim, Toro traži 15.000.000 evropskih novčanica.

Sa druge strane, dobra vest za Romin budžet je odlazak brazilskog veziste Žersona. Pre godinu dana su ga platili 16.100.000 evra kao jednog najvećih talenata sveta i uzeli ga ispred nosa Barseloni. Pridružio se Vučici letos, ali nije ostavi poseban utisak i odigrao je tek 400 minuta. Spaleti ga je otpisao, a Roma dogovorila pozajmicu u Lil.

Brazilac je danas otputovao na lekarske preglede u Francusku, a Romi će na ime pozajmice pripasti 5.000.000 evra. Ako bude želeo da otkupi Brazilca, Lil će morati da plati dodatnih 13.000.000 evra na kraju sezone.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽersonTorinoSerija ARomaPremijer ligaMilan BadeljLilLiga 1Leandro ParedesKostas ManolasJuventusItalijaGodfrid DonsaFrank KesiFrancuskaEvropaEngleskaDanijele BaseliBolonjaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara