Haubica Ćiro iznad Krespa i Sinjorija, Lacio je pobednik nedelje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.04.18. | 19:52

Preokret protiv tragičnih Zebreti, prštaće narednog vikenda u derbiju

Lacio i Ćiro Imobile! Ovo je bio idealan vikend za njih! Na sjajan način su iskoristili kikseve direktnih rivala Rome i Intera i preuzeli treće mesto na tabeli...

Rimski Nebeskoplavi su preokretom i pobedom od 2:1 nad Udinezeom u gostima preskočili Inter za jedan bod i sustigli gradskog rivala Romu na deobi trećeg mesta. U pravom trenutku, s obzirom da ih u narednom kolu očekuje gradski derbi sa Vučicom. Derbi odavno nije bio važniji jer njegov ishod može da ima ogroman uticaj na plasman u Ligu šampiona za koji se bore rimski rivali.

Izabrane vesti

Lacio je pobedom na Friuliju zaokružio idealnu nedelju u kojoj je pobedom na Red Bul Salzburgom došao i nadomak polufinala Lige Evrope. Inzagijeva četa je napravila sjajnu uvertiru za Derbi dela Kapitale...

A Udineze je nastavio crnu seriju zbog koje je trenutno ekipa u najgoroj formi u Seriji A. Ovo im je bio šesti poraz zaredom i Masimo Odo možda neće dočekati kraj sezone na klupi crno-belih iako im opstanak (za sada) ne visi.

A početak današnjeg meča nije najavio ovakav ishod...

Kevin Lazanja se posle dva meseca vratio u startnu postavu Zebreti i zadavao je na početku meča ogromne muke odrbani Lacijala. Strakoša ga je prvi put zaustavio, ali u 13. minutu nije mogao ništa kada je bivpi napadač Karpija zaplivao kroz vazduh i sa prve stative postigao sjajan gol glavom.

Primljeni gol je na vreme probudio Rimljane i krenuli su svim silama ka preokretu. Napadali su u talasima, Udineze se branio i pretio iz kontri, a možda i prelmni detalj meča se desio u 27. minutu. Posle faula Marušića nad Janktom koji sudija nije svirao, krenuo je napad Lacija, a akciju Andersona i Lulića je izjednačujućim golom krunisao Ćiro Imobile!

Domaći fudbaleri su bili besni, a Imobile je ušao u istoriju Laciju! Došao je do 27. gola u sezoni kojim se učvrstio na čelu liste strelaca Serije A. Ali i kojim je prestigao takve legendarne napadače poput Đuzepe Sinjorija i Ernana Krespa koji su u najboljim sezonama u Laciju najviše stizali do 26 golova u sezoni. Kako stvari stoje, Imobile će ih nadmašiti za još koji gol.

Deset minuta posle gola, Imobile upisuje i asistenciju za potpuni preokret. Sjajno je proigrao Luisa Alberta koji pogađa u bliži ugao Bizarijevog gola za nokdaun domaćih na poluvremenu.

Udineze se nije oporavio do kraja meča, a u nastavku je Lacio čak bio bliži trećem golu nego domaćin drugom. Adam Marušić je u finišu imao jedan sjajan prodor i šut levom nogom koji je Bizari jedva iščupao iz gola. Šansu utakmice za Udineze je propustio Lazanja za 89. minutu i tada je otišla svaka nada o prekidu crne serije...

ITALIJA 1 - 31. KOLO

Subota
Benevento - Juventus 2:4 (1:2)
/Dijabate 24, 51 - Dibala 16, 45+2, 74pen, Kosta 82/

Roma - Fjorentina 0:2 (0:2)
/Benasi 7, Simeone 39/

SPAL - Atalanta 1:1 (1:0)
/Sionek 39 - De Ron 78pen/

Sampdorija - Đenova 0:0

Nedelja:
Torino - Inter 1:0 (1:0)
/Ljajić 36/

Verona - Kaljari 1:0 (1:0)
/Romulo 36/

Krotone - Bolonja 1:0 (1:0)
/Simi 25/

Napoli - Kjevo 2:1(0:1)
/Stepinski 73/

Udineze - Lacio 1:2 (1:2)
/Lazanja 13 - Imobile 16, Luis Alberto 37/
20.45: (1,40) Milan (4,50) Sasuolo (8,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Ćiro ImobileLuis AlbertoKevin Lazanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara