Helsinki mislima u Ligi šampiona, KPV se pretplatio na minimalce

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.07.18. | 12:44

Lider Veikauslige će verovatno u kombinovanom sastavu izaći na megdan trećeplasiranoj Honki

Poučen neprijatnim iskustvima iz prethodnih sezona, kada su mu Marijehamn i SJK preoteli titulu, shvatio je Helsinki da mu se niko neće skloniti unapred. Otuda i ne čudi dominacija u tekućoj kampanji, gde pred kraj druge trećine ima sedam poena prednosti i meč manje u odnosu na prvog pratioca RoPS. 

U derbiju kola i jedinoj utakmici subotnjeg programa u Finskoj, Helsinki gostuje trećeplasiranoj Honki (16.00), koja se bori za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne godine. Honka je jedan od najjačih domaćina u tamošnjoj Veikausligi, što potvrđuje i tek jedan poraz na deset mečeva u Espou.

Izabrane vesti

Iz zemlje 1.000 jezera stižu jasne naznake da će šef stručnog štaba gostiju Mika Lehkosuo mešati karte i na teren poslati igrače koji su tokom sezone imali manje ili više epizodne uloge. Razlog je jednostavan. Helsinki za četiri dana igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a iako su mu predviđali lagano ispadanje, i te kako je ima šansu da se dokopa naredne faze. Najtrofejniji finski klub sa 12 osvojenih titula uspeo je da izdrži nalete BATE-a u Borisovu (0:0), pa će pred svojim navijačima pokušati da preskoči dugogodišnjeg vladara beloruskog fudbala.

Tradicija kaže da gost u duelima Honke i Helsinkija nije trijumfovao još od aprila 2013. godine, a od tada su pomenuti rivali odmerili snage čak 11 puta u svim takmičenjima. Na 10 prethodnih susreta štikliran je tip GG, na protekla četiri GG&3+, što jasno ukazuje na to šta odigrati.

Danas će biti odigrane i četiri utakmice iz drugog ranga, a u razgovoru za TIP Novosti analizirao ih je srpski internacionalac Miloš Josimov, levi bek KPV-a, koji ozbiljno konkuriše za mesto u eliti.
"Mi smo ponovo slavili sa 1:0, igrali smo dobro protiv Hake, pa očekujem nastavak serije", rekao je Josimov.

Inače, KPV je tim na čijim utakmicama, uz trećeplasirani Ekenas, pada najmanje golova u ligi, o čemu svedoče i sedam prethodnih mečeva na kojima nisu pala više od dva gola.

Osvrnuo se zatim Josimov i na Jaro, za koji nastupa i naš Miloš Josimov.
"Nedavno su prodali špica, a pre nekoliko dana doveli dvojicu, što govori da imaju velike ambicije u nastavku prvenstva".

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 16:00 5708 FIN 1 Honka - Helsinki ds 1X 1,51
Sub 14:00 5724 FIN 2 Jaro - E.I.F. ki 1 1,80
Sub 16:00 5726 FIN 2 KPV - AC Oulu kmb 1X&0-3 1,55
Ukupna kvota4,21

FINSKA 1 

FINSKA 2

Foto: Shutterstock


tagovi

Finska 1Finska 2sportsko klađenjeHelsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara