""
""

Hladno, al’ standard: Prošle sezone Norčeping umalo ispao iz lige, a sada je šampion Švedske! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.10.15. | 19:01

Norčepingu je to bila 13. titula šampiona u klupskoj istoriji, a golove u Malmeu postigli su Emir Kujović, bivši mladi reprezentativac Švedske rođen 1988. godine u Bijelom Polju i Islanđanin Arnor Ingvi Traustason

Čekanju dugom više od četvrt veka konačno je došao kraj! Fudbaleri Norčepinga osvojili su titulu šampiona Švedske pobedom na gostovanju protiv Malmea od 2:0 u utakmici poslednjeg prvenstvenog kola i osvojili prvi trofej od 1989. godine.

Izabrane vesti

Norčepingu je to bila 13. titula šampiona u klupskoj istoriji, a golove su postigli Emir Kujović, bivši mladi reprezentativac Švedske rođen 1988. godine u Bijelom Polju i Islanđanin Arnor Ingvi Traustason.

Kujović je, inače, sezonu završio sa 21 golom i poneo je epitet najboljeg strelca prvenstva Švedske. On je pogodak postigao u 30, a Traustaton u trećem minutu sudijske nadoknade.

Interesantno, fudbaleri Norčepinga prošle sezone su tek u poslednjem kolu izborili opstanak u elitnoj švedskoj ligi. Ekipa Norčepinga tako je šampiona Švedske završila sa tri boda više od prvog pratioca tokom većeg dela sezone, Geteborga.

Ipak, gostima je večeras u Malmeu posao bio znatno olakšan sudijskim odlukama. Naime, domaćin je utakmicu završio sa dva igrača manje.

Već u petom minutu Markus Rozenberg je zaradio crveni karton, a ista sudbina zadesila je Franca Brorsona u 76. minutu.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Švedskameđunarodni fudbalMalmeFK NorčepingFK Geteborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara