Horhe, evo ti 2.000.000 dolara i doviđenja...

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 08:15

Ko će zameniti Sampaolija? Prvom čoveku argentinskog Saveza su favoriti Maurisio Poketino i Dijego Simeone, ali...

Horhe Sampaoli više nije selektor Argentine!

Danima unazad vodila se velika diskusija oko budućnosti čoveka koji je sa Čileom pokorio Ameriku, a posle svega viđenog na Svetskom prvenstvu dilema nije ni trebalo da postoji. Fudbalski savez Argentine je odlučio i, kako javlja najuticajniji tamošnji list Klarin, sve će biti ozvaničeno već u ponedeljak.

Izabrane vesti

Iako se nedavno pojavila informacija da je predsednik Saveza Klaudio Tapija odlučio da Sampaolija ipak zadrži na klupi, pomenuti list navodi da je njihov odnos odavno pokvaren i da se nije moglo do drugačijeg raspleta. Sampaoli se čak nije pojavio na pregovorima oko raskida ugovora, već je na iste poslao svog advokata. Dogovor je brzo pao. Sampaoli će za raskid saradnje dobiti 2.000.000 dolara, što se može smatrati malom pobedom Saveza jer je, inače, po slovu izlazne klauzule sada već bivšem selektoru sledilo čak 8.624.000 dolara.

Čelnici argentinskog Saveza čak ne moraju da brinu ni za to odakle će da isplate Sampaolija, pošto ovih dana FIFA treba da isplati 12.000.000 dolara za učešće na Mundijalu u Rusiji.

Sada je najveće pitanje – ko će zameniti Sampaolija? Klaudio Tapija će uzeti vremena kako bi dobro razmislio, mada je njegova prva i najveća želja Maurisio Poketino! Tapija je, ipak, svestan da je pred njim nemoguća misija pošto Poketino sigurno neće raditi na dve stolice, niti će napustiti klupu Totenhema. Ista je priča i sa Dijegom Simeoneom u Atletiku. Legendarni Marselo Galjardo odmah je otpao pošto se ne „miriše“ sa čelnicima Saveza.

Kao najrealnije opcije pominju se Matijas Almeida i Rikardo Gareka. Ali, Savez neće da žuri. Dobro će se pročešljati sve opcije, jer ovog puta izbor mora da bude pravi.

Inače, narod Argentine neće istrpeti još jedan veliki debakl...

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Horhe Sampaolireprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara