""
""

Igokea u Evrokupu, Široki ispao, Zadar preživeo u poslednjem sekundu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.03.14. | 20:07

U poslednjem kolu ABA lige pao i rasplet oko toga ko ide u Evrokup i koji tim naredne sezone neće učestvovati u regionalnom takmičenju

Pobedom 69:60 u bosansko-hercegovačkom derbiju nas Širokim, košarkaši Igokee su obezbedili plasman u Evrokup, a goste eliminisali iz regionalnog takmičenja. U ligi ostaje Zadar koji je na svom terenu savladao Olimpiju 77:75. Poslednje kolo regularnog dela sezone ABA lige bilo je biti ili ne biti za Zadrane koji su osluškivali i vesti iz Aleksandorvca gde Široki nije smeo da pobedi.

Izabrane vesti

Igokea je odradila svoj deo posla i uspela da se dokopa šeste pozicije koja vodi u Evrokup. Hercegovci su odolevali u prvih 20 minuta, ali je Igokea u trećoj četvrtini prelomila pitanje pobednika, a u poslednjem kvartalu je imala i prednost od 16 poena. Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Nemanja Gordić sa 22 poena, dok je poen više na suprotnoj strani postigao Jang.

Istovremeno, oko 3.000 Zadrana u Višnjiku je bodrilo domaći tim protiv Olimpije i strepelo od rezultata iz Aleksandrovca. Na kraju se sve završilo srećno po Zadar.  U poslednjem minutu susreta Zadar je uspeo da se odvoji na 77:72, ali je i promašio sva četiri slobodna bacanja u samoj završnici, pa je Union Olimpija dobila priliku za poslednji napad na susretu. Na šut za tri poena sekund pre kraja odlučio se Dino Murić, ali nije pogodio i Zadrani su izborili opstanak u regionalnom takmičenju. 

ABA liga - poslednje kolo:

Subota:
Krka - Solnok 73:67
MZT Skoplje - Radnički 87:95

Nedelja:
Cibona - Crvena zvezda Telekom 67:76
Igokea - Široki 69:60 Zadar - Olimpija 77:75

Ponedeljak
20.45: Partizan - Cedevita
20.45: Mega Vizura - Budućnost 


tagovi

ZadarŠirokiJadranska ligaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara