""
""

Imamo novog bundesligaša: Frajburg ušao u elitu, Lajpcig sam sebi zagorčao život, Duizburg se vratio iz mrtvih (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.04.16. | 20:32

Povratak u elitni rang nakon samo jedne sezone u drugoligaškom društvu - 1:2

Do kraja nemačke Cvajte ostala su još dva kola, ali već imamo novog bundesligaša. U pitanju je Frajburg, koji je sjajnu sezonu krunisao pobedom na Benteler areni u Paderbornu - 1:2 (0:0). Sa ova tri boda, ekipa Kristijana Strajha pobegla je trećeplasiranom Nirbergu na nedostižnih deset bodova razlike. U finišu sezone život je sam sebi zakomplikovao Lajpcig, koji je večeras osvojio samo bod protiv Arminije (1:1), pa mu je sada ugorženo i osvajanje drugog mesta. Apsolutni hit samog finiša sezone po svemu sudeći postaće Duizburg, koji je večeras savladao direktnog konkurenta u borbi za opstanak Fortunu iz Dizeldorga na svom terenu i konačno pobegao sa poslednjeg mesta.

Izabrane vesti

A tamo je otišao Paderborn, koji nije uspeo da pokvari slavlje Frajburga i povratak u elitni rang nakon samo jedne sezone u drugoligaškom društvu. Utakmica na Benteler areni rešena je u svega dva minuta na početku drugog poluvremena. Mrežu Danijela Eurea prvo je pogodio Majk Franc, a ubrzo i Nils Petersen. Domaćin je uspeo da se vrati u 57. minutu preko Mortica Štopelkampa, a tenziju u finišu meča pojačalo je i isključenje Paskala Štencela tri minuta pre kraja utakmice. Međutim, ostalo je isuviše malo vremena za potpuni povratak domaćina.

Lajpcig je u stravičnom padu forme i krizi rezultata koja bi mogla skupo da ga košta u samom finišu sezone. Večeras je na Red Bul areni dva boda domaćinu otkunula Arminija iz Bilefelda, koja je pokazala da joj po kvalitetu nije mesto u donjem delu tabele (1:1).

Domaći navijači su ipak imali razloga za zadovoljstvo u većem delu meča. Marcel Šabicer je u 30. minutu doveo Lajpcig u vođstvo, ali je kompletnu atmosferu pred 35.102 navijača, uglavnom domaćeg tima, pola sata pokvario Brajan Berent. Taj gol je prestavljao pravu omču oko vrata ekipi Ralfa Rangnika, koju nije uspela skine do kraja meča.

Kako stvari stoje u ovom trenutku, ulogu velikog heroja finiša sezone mogla bi da ponese ekipa Duizburga, koja je dobila tri od poslednje četiri utakmice u Cvajti, pa više ne nosi fenjer u svojim rukama. Ovoga puta zahuktala ekipa Ilije Hristova Grueva srušila je nejake goste iz Dizeldorfa (2:1), pa u poslednja dva prvenstvena kola ulazi sa ravnopravnim šansama kao i ostali rivali u borbi za opstanak.

Nakon nepotpunog 32. kola prva iznad "crte" je upravo Fortuna sa 29 bodova, FSV Frankfurt je u zoni plej-auta sa istim brojem bodova, dok poslednja dva mesta, koja vode direktno u niži rang drže Duizburg i Paderborn sa 28. U nešto boljoj poziciji od svih njih je Minhen 1860, koji je večeras savladao Sankt Pauli na strani (0:2), pa sada ima 31 osvojeni bod.



CVAJTA - 32. KOLO:

Petak:
Paderborn - Frajburtg 1:2 (0:0)
/Štopelkamp 57 - Franc 46, Petersen 48/

RB Lajpcig - Arminija 1:1 (1:0)
/Šabicer 30 - Berent 60/

Union Berlin - Bohum 1:0 (0:0)
/Kesel 79/

St. Pauli - Minhen 1860 0:2 (0:1)
/Klasen 8, Ajčiček 88/

FSV Frankfurt - K'lautern 1:4 (1:1)
/Dedič 5 - Ring 24, Colak 79, 87, Mikenhaupt 90/

Duizburg - Fortuna 2:1 (0:0)
/Onegbu 46, Obina 58 - Pohjanpalo 67/

Subota:
13.00 Braunšvajg – Nirnberg
13.00 Grojter Firt – Hajdenhajm

Ponedeljak:
18.30 Karlsrue - Sandhauzen

(FOTO: Scren shot)


tagovi

Nils PetersenNemackaFrajburgEvropaDuizburgBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara