Andres Inijesta ulazi u igru
Andres Inijesta ulazi u igru

Inijestin debi u Japanu – debakl na domaćem terenu protiv tima čiji je budžet četiri puta manji od Andresove plate

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 13:15

Nije dobro prošlo…

Mogao je da bira bilo koji klub u Evropi. Izabrao je Japan, samo zato da ne bi došao u neprijatnu situaciju da mora da igra protiv Barselone. Međutim, već posle debija u dresu Visel Kobea možda se pokajao. Andres Inijesta je debitovao u dresu novog kluba, a njegov tim je na domaćem terenu izgubio sa 0:3 od Šonan Belmarea, koji je do ovog kola bio tek dva mesta iznad zone ispadanja.

Istina, u Japanu je prvenstvo dosta izjednačeno (ako ne računamo vodeću Sanfreće Hirošimu), ali ovo se svakako nije očekivalo. Nije do Inijeste naravno, on je na teren ušao tek u 59. minute kada je zamenio Kazumu Vatanabea, a tada je Šonan već vodio sa 2:0.

Izabrane vesti

Ipak, ostaće zapisano da je Inijesta  na debiju u Kobeu izgubio od tima čiji je godišnji budžet za plate u 2017. iznosio manje od 8.000.000 dolara. Poređenja radi, Inijesta će u Kobeu godišnje zarađivati čak 30.000.000 dolara!

Mada to sada nije ni najbitnije. Najbitnije je da je stigao Inijesta. Primetno van forme, svejedno je izazivao ovacije 30.000 navijača sa španskim zastavama svaki put kada bi dotakao loptu. Imao je nekoliko finih pasova, nije uspeo da promeni konačan rezultat.

Zanimljivo, istog dana je u Japanu debitovao i Fernando Tores u dresu Sagan Tosu - takođe porazom. Vegalta Santai je kao gost slavio sa 1:0, Tores je u igru ušao u 50. minutu.

Nedelja:

Nagoja - Hirošima 0:0
Kobe – Šonan 0:3
Kašima - Kašiva 6:2
Gamba Osaka - Šimicu 1:2
Serezo Osaka - Urava 1:1
Saporo - Džubilo Ivata 0:0
Tokio - Jokohama 5:2
Kavasaki - Nagasaki 1:0
Sagan Tosu - Vegalta 0:1


tagovi

Visel KobeAndres Inijesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara