""
""

Istoriju su ispisali Dankan, Parker i Đinobili! Popovi učenici triling sa najviše pobeda!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.15. | 15:15

Podatak koji znaju možda samo najveći ljubitelji NBA lige kaže da triling San Antonija drži i rekord sa najviše pobeda u plej-ofu ikada. Ukupno 120

Toliko puta u dosadašnjim, prebogatim karijerama Tim Dankan, Manu Đinobili i Toni Parker pokazali su da su jedni od najvećih koji su ikada zaigrali u NBA ligi. Igra San Antonija praktično ne može ni da se zamisli bez ovog trilinga u poslednjih gotovo deceniju i po, a posle nedavnog trijumfa nad Bostonom (95:87) ušli u istoriju najjače lige sveta. Tamo gde im je i mesto.

Izabrane vesti

Pobeda nad Seltiksima bila je njihova 541. zajednička, čime su izbili na prvu poziciju trilinga sa najviše pobeda ikada!

Asovi koji su zajedno Sparsima doneli četiri šampiona prstena, osam titula u Diviziji i šest u Zapadnoj Konferenciji pretekli su,  interesantno, upravo čuveni trio Boston Seltiksa i članove Kuće slavnih – Lerija Birda, Roberta Periša i Kevina Mekhejla!

Jedna od najboljih trojki ikada viđenih u svetu košarke imala je 540 pobeda tokom 12 zajedničkih sezona, a u tim godinama uzeli su tri šampionska prstena. Dankan, Đinobili i Parker su svoj uspeh ostvarili u vremenskom rasponu od 14 godina.

Podatak koji znaju možda samo najveći ljubitelji NBA lige kaže da triling San Antonija drži i rekord sa najviše pobeda u plej-ofu ikada. Ukupno 120.

Iza trija Sparsa i Seltiksa sada se nalaze Medžik Džonson, Majkl Kuper i Karim Abdul Džabar, koji su u dresu Los Anđeles Lejkersa zajedno upisali 490 pobeda.
„Sviđaju mi se oba trilinga, iskreno. Ne mogu da odvojim koji je bolji. Respektujem sve što su uradili u svoje vreme, zato je velika čast za nas trojicu što se nalazimo u takvom društvu“, rekao je Toni Parker nakon pobede nad Bruklinom (103:75), kada se trio San Antonija izjednačio po broju pobeda sa legendama Seltiksa na vrhu lestvice.

Realnost je surova - ovo je možda i poslednja sezona u kojoj ćemo uživati u magiji košarkaških mađioničara. Manu Đinobili je nedavno napunio 38 godina, a kako je tokom leta ozbiljno razmišljao da ode u penziju posle 14 sezona u NBA ligi, postojala je bojazan da rekord nikada ni ne bude ostvaren.

Dankan je u aprilu proslavio 39. rođendan, a igra svoju 19. sezonu u najjačem takmičenju na planeti. Parker je najmlađi član velikog trija, a kada je ušao u odabrano društvo imao je tek 19 godina. Sada igra jubilarnu 15. sezonu u San Antoniju.

Gospodo, kapa dole!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toni ParkerTim DankanNBA ligaManu Đinobili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara