It’s Pionir time!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.10.18. | 08:00

Partizan dočekuje Olimpiju u prvoj utakmici na domaćem terenu u novoj sezoni

Došlo je vreme da hala Pionir otvori svoje kapije za navijače Partizana koji će imati priliku da prvi put na domaćem terenu gledaju svoju ekipu. A protivnik u drugom kolu Jadranske lige biće im ljubljanska Olimpija, jedan od glavnih konkurenata u borbi za četvrto mesto i plasman u plej-of. I pre početka sezone stvorila se određena euforija među navijačima Partizana zbog načina na koji je koncipirana mlada ekipa sa dosta talentovanih igrača.

A stepen euforije dodatno je pojačan posle pobede nad Cedevitom u Zagrebu u prvom kolu regionalnog takmičenja. To je skalp koji ni mnogo jači timovi Partizana nisu uspevali da skinu otkako se takmiče na Jadranu. Dozu realnosti na neki način doneo je poraz od Trenta na startu Evrokupa, ali s obzirom na to da je do sada klub prodao od 4.000 sezonskih ulaznica, očekuje se da, uz one koji kupe ulaznicu na dan utakmice, crno-beli pred krcatom halom Pionir dočekaju rivala iz Ljubljane.

Izabrane vesti

A dobro se zna koliko su pune tribine kultne hale bile dodatni faktor, odnosno prednost Partizana u svim prethodnim godinama kada su se gradili timovi za velika dela. Naravno, rano je još suditi da li je ova ekipa kadra da napravi neki takav rezultat, ali čini se da, uz eventualno još jedno do dva pojačanja, potencijal za tako nešto postoji. Jedna od stvari koja bi mogla da utiče dosta na igru Partizana je kako će se novajlije uklopiti u tu atmosferu u Pioniru, mada su redom svi izjavljivali kako jedva čekaju debi pred domaćom publikom.

Čovek koji bi svakako mogao da im pomogne u tome je kapiten Novica Veličković, koji je preturio preko leđa “milion” važnih utakmica, a s obzirom da je u petak proslavio 32. rođendan, zahvaljujući se na društvenim mrežama navijačima na čestitkama, poželeo je da za poklon dobije punu halu u subotu. Veličković se još nije u potpunosti oporavio od povrede leđa, ali je igrao protiv Cedevite i Trenta. U Italiji je prvi takmičarski meč za crno-bele odigrao i drugi rekonvalescent Bondža Si. Obojica bi trebalo da napadnu Olimpija, a verovatno i da dobiju malo veću minutažu nego pre nekoliko dana.

Kada su u pitanju Zmajčeki iz Ljubljane, u prvom kolu Jadranske lige na svom terenu su demonstrirali moć protiv Mornara iz Bara i slavili sa 87:66. Ova ekipa je, u principu, rado viđen gost u hali Pionir, gde je slavila samo dva puta u poslednjih 14 godina. Doduše, jedan od tih trijumfa bio je prošle sezone, a baš bi ta činjenica i želja da se revanširaju mogli da predstavlja dodatni motiv za košarkaše Partizana.

ABA LIGA - 2. KOLO:

Subota:

17.00 (4,40) Zadar (17,00) Cedevita (1,25)

19.00 (1,60) Mega Bemaks (14,50) FMP (2,55)

21.00 (1,35) Partizan (16,00) Olimpija (3,50)

Nedelja:

19.00 (2,30) Budućnost (14,50) Crvena zvezda (1,70)

21.00 (1,70) Krka (14,50) Mornar Bar (2,30)

Ponedeljak:

18.00 (1,70) Cibona (14,50) Igokea (2,30)

Foto: Starsport


tagovi

Nenad ČanakNovica VeličkovićBondža Si

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara