"Ivan Petrović"
"Ivan Petrović"

Ivan Petrović: Malo iz nervoze, a malo više što sam video gde stoji golman (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.05.14. | 13:32

"Kad sam video pravac, bio sam ubeđen da će završiti tamo gde treba", kaže strelac verovatno najlepšeg, a svakako najdalekometnijeg gola u ovoj sezoni Superlige

Ivan PetrovićKao Feniks iz pepela digla se ekipa Radničkog 1923 u susretu sa Javorom u 28. kolu Superlige. Vodili su Ivanjičani sa 2:0, pa sa 3:2, Marko Adamović je u četvrtom minutu sudijske nadoknade poravnao na konačnih 3:3, ali svako ko je posmatrao meč na Čika Dači verovatno će se saglasiti sa ocenom da je istinski junak meča Ivan Petrović, momak čija je strela sa više od pola terena udahnula život u Kragujevčane u trenucima kada se činilo da su gotovi.

Taman što je na semaforu zasvetlelo 0:2, kratak pas sa centra igrališta unazad i šutina Petrovića kakva se retko viđa. Sa oko 60 metara pravo pod prečku neopreznog Saše Mišića.
"Kako mi je palo na pamet? Malo iz nervoze, a malo više zbog toga što sam video gde stoji golman, da je malo izleteo, pa sam probao. Ispostavilo se da je to bio pravi potez", priseća se Petrović na početku razgovora za MOZZART Sport i kratko dodaje.
"Ovako nešto se, realno, ne vežba na treninzima".

Izabrane vesti

Bilo kako, a to smo napisali i neposredno po završetku meča, svaka čast Petroviću na odvažnosti. Malo ko bi se usudio i da proba sa tolike distance.
"Čim sam video pravac bio sam ubeđen da ide tamo gde treba", pojašnjava zadnji vezni, koji će u 3. jula proslaviti 21. rođendan.

Ako se pitate zašto i ranije niste čuli mnogo toga o momku koji je bio i član omladinske reprezentacije Srbije u svom godištu... Pa, krivica je dobrim delom i na upravi Radničkog. Naime, taman što se Petrović ustalio u prvom timu...
"Nisam ovog proleća mnogo igrao jer me je klub suspendovao", otkriva i posle kraće pauze nastavlja.
"Ističe mi ugovor ovog leta, a pošto nisam želeo da produžim saradnju kažnjen sam. Tek kada je Dragoljub Bekvalac seo na klupu vratio me je u tim, pa sam ovog proleća ulazio u igru za mečeve sa Vojvodinom i Spartakom. Zbog Bekvalca sam tu gde sam i zahvalan sam mu na tome".

Znači li to da će na barut u Petrovićevoj desnici sledeće sezone moći da se oslanja neki drugi klub? Još ranije su se pominjali Partizan, pa i neimenovani klubovi iz i Belgije i Holandije u kojoj je, podsetimo, završio još jedan izdanak škole Radničkog Filipa Kostić, sada jedna od glavnih uzdanica Groningena.
"Bilo je svega, ali ne bih da pričam šta ću i kako dalje", zagonetan ostaje Petrović, ali se u njegovom glasu oseća da već zna kuda će.
"Imam nešto u planu. Čuće se".

Sada je priroritet borba za opstanak i utakmice sa Novim Pazarom (gostovanje)  i Jagodinom (na Čika Dači) u kojima će Radnički tražiti bodove spasa.
"Imali smo malih problema što se tiče nas i što se tiče stanja trenutnog u klubu, finansija... Ali, ponavljam, dosta se toga promenilo od trenutka kada je stigao Bekvalac. Digao je ekipu, pa se nadam da ćemo uspeti da sačuvamo superligaški status".

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički KragujevacIvan Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara