"Tomić"
"Tomić"

Ivan Tomić posle prvog treninga: Titula prioritet! Hoću pojačanja koja odmah mogu da igraju

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.06.16. | 12:33

Trener Partizana govorio o Miroslavu Radoviću, Marku Jovanoviću, promeni sistema igre...

TomićJedan rez na zimu, drugi na leto. Kad je postavljen za trenera Partizana Ivan Tomić je najpre rešio da napravi tim po svojoj želji, pa se odrekao nekoliko igrača (Stefan Babović, Lazar Ćirković, Živko Živković, Filip Knežević) i sa mladim snagama krenuo u prolećnu sezonu, okončanu osvajanjem Kup Srbije. Sad, pred početak priprema za još jednu, ponovo se nalazi u prilici da menja ekipu.

Zajedno sa sportskim direktorom Ivicom Ilijevim će je i promeniti, jer su crno-beli već angažovali četvoricu novajlija, a bar još toliko fudbalera će dovesti, što automatski znači da bi posle Živka Živkovića (Škoda Ksanti), Marka Jovanovića (klub na njega ne računa) i Andrije Živkovića (istekao mu ugovor) bar još duplo više igrača napustiti Humsku.
Različite su polazne tačke tih rezova“, ističe Ivan Tomić, posle prvog treninga na početku priprema za novu sezonu. „Zimus je bio sa velikim bodovnim zaostatkom u odnosu na konkurenta, to nam je dalo mogućnost da povučemo hazarderski potez, ukažemo šansu velikom broju mladih igrača. A oni je iskoristili. Budemo li na nivou i ostvare se naše želje, da do zime odigramo 36 utakmica, što je skoro duplo više nego proletos, neophodno je da imamo dva tima približnog kvaliteta, usled većeg broja mečeva i rotacija“.

Izabrane vesti

Radin, Miletić, Đuričković, Marjanović i DamnjanovićCrno-beli su, zasad, doveli igrače iz Superlige. Pod Tomićevom palicom danas su pripreme počeli Saša Marjanović, Petar Đuričković, Nemanja Miletić i Milan Radin, vratili sa pozajmice Uroša Damnjanovića, a tek se očekuju pojačanja iz inostranstva, koja po svim ocenama, moraju da prave razliku. Odmah. Pregovara se, između ostalih sa Leonardo Souzom da Silvom i Andražom Strunom.
„Zadovoljni smo angažovanjem dosadašnjih novajlija. Nadam se dolasku većeg broja igrača koji mogu odmah da obuku Partizanov dres i odmah izađu na teren, da igraju. Malo je vremerna, već 14. jula počinjemo kvalifikacije za Ligu Evrope, možemo da izvučemo ozbiljne protivnike. Pozicija naše zemlje u fudbalu nam ne dozvoljava da se protiv bilo koga opustimo ili budemo prepotentni, mislimo da ćemo lako da pobedimo. Očekuje nas zahtevan posao, moramo da ga uradimo pto pre. Zato se svakog dana nadam lepim vestima“.

U EVROPI PROTIV JAČIH I STABILNIJIH, PA DA ZARADIMO

Crno-beli će u Beogradu trenirati do 21. juna, kad odlaze u Poljsku, gde će u trening centru, u blizini Gdanjska, ostati do 7. jula. Prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju 14. jula, a 23. počinju prvenstvo Srbije.
Titula je primarni cilj, jer njeno osvajanje otvara veliku mogućnost takmičenja na najvišem nivou sledeće sezone. Svakom takmičenju, ipak, moramo da pristupimo sa najvišim ambicijama. U Evropi, zato što tamo možemo najviše da napredujemo i da se kasnije, u grupi, susrećemo sa sa protivnicima koji su od nas bolji i finansijski stabilniji. Dobre igre bi omogućile i finansijsku inijekciju klubu“.

Nije Tomić želeo da potvrdi plan o promeni sistema igre na 3-5-2, koji bi se u početku odnosio samo na domaće terene.
„Nismo još odlučili, aktivnosti u prelaznom roku utiču na to. Voleo bh da igramo u jednom sistemu kao i dosad, ali dolasci pojedinaca mogu da nas navedu da ga promenimo i igramo sa dva napadača. Ili na neki drugi način. To je, opet, samo postavka na terenu, koja neće promeniti ništa na planu na pristupa, odnosa, agresivnosti, odgovornosti, želje za napadačkom igrom, sa dosata ritma“.

Nastavak saradnje sa dugogodišnjim kapitenom Sašom Ilićem izmamio mu je osmeh na lice.
To je fantastična stvar. Ponosam sam što ponovo sarađujemo. Za mene je privilegija što na neki način učestvujem u posednjim godinama karijere istinske legende, momka koji je stub temeljac ovog Partizana“.

JOVANOVIĆ ZASLUŽIO DA SE OPET VRATI

Jedan drugi, koji je bio stub odbrane poslednjih meseci, Marko Jovanović, više nije u klubu. Iznenađujuće.
„Pročitao sam svakakve stvari o tome, od kojih mi pojedine neshvatljive. Radi se o sjajnom momku i profesionalcu, srce je ostavio na terenu, ono što je Partizan dao njemu i on Partizanu je komplementarno. Posle svega što mu se desilo u bliskoj prošlosti, došao je u mogućnost da unovči sve što je uradio minulih šest meseci. Ne bi bilo fer da mu se, možda, desi da ne bude u prvom planu. Moj odnos prema njemu pre, sada i posle toga će bit pun poštovanja. Ne isključujem mogućnost da se ponovo vrati u Partizan, jer je to zaslužio“.

Nada se trener Partizana još jednom povratniku, Miroslavu Radoviću, o kojem se poslednjih dana dosta govori.
Bili smo saigrači, cenim ga, fantastičan je momak i igrač. Videćemo kakve su njegove ambicije. Naravno da bi nam neizmerno značio“, zaključio je Ivan Tomić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMiroslav RadovićMarko JovanovićIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara