""
""

Izlazak iz balkanskog klišea: Čukinih sat vremena totalnog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.07.15. | 10:00

Sat vremena igre koja treba da predstavlja pravi primer za sve naše klubove na evrosceni, ali i pola sata za zaborav, koji se moraju iskoreniti kako bi se došlo do velikog iskoraka u Evropi

Slovenački novinari u Domžalama protekle noći nisu bili toliko razočarani porazom svog tima, koliko je snažan utisak na njih ostavio njegov jučerašnji rival. Igra bez "davljenja lopte", već konstantnog traganja za igrom i što bržeg prelaska na protivničku polovinu, nešto je u što u poslednje gotovo dve decenije nije krasilo klubove sa prostora bivše Jugoslavije, ali je to upravo igra koju na stadionu Športni park u četvrtak uveče prezentovala ekipa sa Banovog brda. Čukarički je još jednom pokazao da odskače od nekog ustaljenog klišea i duboko ukorenjenog konzervativnog shvatanja fudbala, pa je njegova igra ocenjena kao u potpunosti atipična za područje Balkana.

Izabrane vesti

Na Banovom brdu su pokazali koliko je jednom klubu potrebno samo malo vremena da istraje na svom sistemu igre i rezultat će stići kao prava nagrada.
"Već tri godine smo zajedno, možda su nam otišla svega dva ili tri standardna prvotimca, što je velika stvar, ne samo za ovu ekipu, već za svaku na prostoru Balkana", rekao je nakon utakmice sa Domžalama kapiten Brđana Igor Matić, strelac jedinog gola na meču, ali i kreator mnogobrojnih kvalitetnih napada Brđana na prvoj evroskog utakmici u novoj sezoni.

Ritam igre, koji je dobrih sat vremena tempirala ekipa Vladana Milojevića, često je u potpunosti izluđivao ambicioznog, ali u tim trenucima potpuno bespomoćnog stratega Domžala Luku Elsnera. Sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Marka Elsnera negde na isteku pola časa igre iz petnih žila je  vikao na svoje igrače, kritikovavši ih zbog činjenice da gotovo 15 minuta nikako nisu uspeli da prebace težište igre na protivničku polovinu. Čuka je u tom ritmu nastavila i do kraja prvog poluvremena, što je u 42. minutu i krunisano pogotkom Igora Matića sa bele tačke.
"Zameram mom timu na prikazanoj igri u prvom poluvremenu, totalno pasivno smo igrali, nismo bili agresivni i čekali smo protivnika, iako smo bili domaćini. U drugom poluvremenu je bilo drugačije", rekao je Luka Elsner.

Evropski podvig Čuke u Domžalama: Vredan plen ide za Beograd! (VIDEO)

Sve to što se dešavalo u nastavku meča prouzrokovao je promašen penal kapitena Brđana na samom startu nastavka igre, koji je praktično već mogao da reši dvomeč između srpskog i slovenačkog predstavnika, ali je ovako uneo potpuni nemir u gostujući tim. Odlični Nejc Vidmar je tada pročitao Matića i svojoj desetkovanoj i brojčano slabijoj ekipi na terenu uneo veliku dozu samopouzdanja, koja je vrlo lako mogla da se pretvori i u izjednačujući pogodak u završnici meča.

Upravo tih poslednjih pola sata mogli bi da predstavljaju pravu opomenu za tim Vladana Milojevića, koji će morati sa istim načinom razmišljanja kao i pre ovog meča da uđe u duel na Banovom brdu, ako želi siguran prolazak u narednu rundu
"Dogovor je bio da nastavimo u istom ritmu, iznudili smo novi penal i isključenje. Promašaj je jako loše delovao psihološki na tim, nismo se snašli, dok je protivnik krenuo na sve ili ništa. Završeno je prvo poluvreme, bez obzira na rezultat i dalje su šanse na strani Domžala. Slovenci su to pokazali u prvom duelu, kada su sa igračem manje odigrali dobro čitavo drugo poluvreme. U Beogradu je sve otvoreno“, rekao je Milojević jasno stavljajući do znanja da će njegova ekipa i u revanšu biti maksimalno koncentrisana.

Sat vremena igre koja treba da predstavlja pravi primer za sve naše klubove na evrosceni, ali i pola sata za zaborav, koji se moraju iskoreniti kako bi se došlo do velikog iskoraka u Evropi, čemu Čukarički svakako teži.

(FOTO: FK Čukarički/Zoran Milovanović)


tagovi

Vladan MilojevićSrbijaLuka ElsnerLiga EvropeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara