""
""

Jedna kesa drma Španiju: Pokloni od 43 evra, „Lopovi“ i ajde sad ti idi u Barselonu

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.17. | 18:03

Post festum Realovog gostovanja Viljarealu

Ni Viljarealovo vađenje duše na pamuk, ni Realov senzacionalni preokret za 19 minuta. Ništa od toga nije tema dana u Španiji, iako bi prema fudbalskim kriterijumima trebalo da bude. U centar pažnje izbila je polemika oko jedne kese.

I njene sadržine.

Izabrane vesti

Činjenica da je glavni arbitar susreta na „El Madrigalu“, Hesus Hil Mancano napustio stadion sa kesom na kojoj se jasno vidi grb zavničnog prvaka Evrope pokrenula je lavinu pitanja i dovela pod sumnju njegove odluke u poslednjem meču 24. kola Primere (3:2).

Prvo - otkud njemu i njegovim pomoćnicima kesa sa Realovim znakom? Drugo - šta je u njoj bilo? Treće - šta god da je bilo, da li je ispravno?
Hil Mancano i pomoćne sudije napustile su stadion sa kesama Real Madrida. Čini mi se da to nije u redu. On zna šta je trebalo da radi na terenu. Odbitak ne znači i igranje rukom. Neka drugi analiziraju“, rekao je Fernando Rog, predsednik Viljareala.

--->>> Real se digao iz mrtvih! Uraganskom igrom i uz pomoć sudija… (VIDEO)
--->>> Ovo se samo Realu svira: Bejl gurnuo Navasa - faul za njih?! (VIDEO)
--->>> Sorijanova ruka podelila Španiju: Za jedne krađa, za druge „dešava se“
--->>> Real i Barselona - dvostruki aršini sudija

Povod za žestoku reakciju bila je odluka glavnog arbitra da u nedelju veče, pri vođstvo domaćina 2:1, dosudi penal za favorita posle igranja rukom Bruna Sorijana (Kristijano Ronaldo pogodio sa 11 metara za 2:2, da bi malo kasnije Alvaro Morata bio precizan za veliki preokret).  Neme dileme da je zadnji vezni igrao rukom na nezdovoljen način, mada ostaje otvoreno pitanje da li je imao nameru. Plus, zašto na isti način nije kažnjen Marselo nekoliko u završnici meča, kad je Viljareal trebalo da dobije penal.

Real je na kraju iščupao bodove i ostao na čelu tabele, ali ostala je sumnja. Navijači Viljareala su u završnici susreta uvredama „častili“ sudijsku trojku, koja je doživela neprijatnost i pre povratka kućama.
Po završetku utakmice smo u pratnji obezbeđenja napustili stadion i došli do parkinga, gde smo ostavili naše automobile. Na šoferšajbnama dva od četiri vozila koja pripadaju nama (četvorici sudija, op. au) pronašli smo pismene poruke „LOPOVI“. Odmah smo o tome obavestili delagata meča, jer nam nije jasno kako je neko došao do parkinga, pored obezbeđenja“, napisao je u izveštaju Hil Mancano.

U Madridu, pak, brane Hesusa Hila, posećajući da kesa koju je poneo sa Madrigala predstavlja uobičajen znak pažnje kojim Real „časti sve sudije“ posle svojih utakmica.
U kesi je bilo šest ili sedam privezaka, tri ili četiri olovke i 15 do 20 klupskih bedževa“, uvervavaju iz Sudijskog komiteta Španije, dok ugladna, ali kraljevskom klubu uvek bliska Marka podseća da je ukupna vrednost tih suvenira 43,71 evra.

U Kataloniji su, s druge strane, besni. Proključao je najpre Đerar Pike smatrajući da je reč o dvostrukim aršinima, a možemo samo da pretpostavimo da će Hesusa Hila „na nož“ dočekati publika na stadionu „Nou Kamp“, pošto je delegiran za glavnog arbitra derbija naredne runde Barselona - Selta (subota, 20.45).


tagovi

EvropaHesus ManzanoPrimeraReal MadridŠpanijaSudijeViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara