"Jerinić u duelu sa Moreirom iz Partizana 2010. godine"
"Jerinić u duelu sa Moreirom iz Partizana 2010. godine"

Jerinić: Zar bi neko rizikovao karijeru zbog 117.000 dinara?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.13. | 18:54

''Ako ovaj slučaj doće do suda vrlo rado ću se odazvati pozivu i dokazati da sa njim nemam veze'', ističe bivši fudbaler Novog Sada povodom sumnivog meča sa Borcem

Jerinić u duelu sa Moreirom iz Partizana 2010. godineIgralo se pre tri meseca - polemike još traju. Vest da su zbog rezultata susreta 30. kola Prve lige Srbije, Borac Čačak – Novi Sad (7:0), igrane 18. maja, četvorica fudbaleri oba tima suočeni sa krivičnim prijavama uzburkala je ovdašnju sportsku javnost.

Prijave su podnete protiv M.B. (23), M.P. (19) i P.J. (25), koji su taj meč igrali za gostujuću ekipu, kao i M.M. (23) iz domaćeg sastava, zbog sumnje da su u kladionici uplatili 29.000 dinara, a još 18 tiketa odigrali putem interneta što im je, navodno, donelo 117.000 dinara.

Izabrane vesti

Neki kažu sumnjivo, možda i nemešteno. E sad, postoji i druga strana priče. O njoj za MOZZART Sport govori Predrag Jerinić, nekadašnji vezista Teleoptika i Smedereva, đak Partizanove omladinske škole, koji je prošle sezone igrao za Novi Sad. On za naš portal ističe da ''nema mnogo fudbalera koji su prošle sezone sa inicijalima P.J. igrali za Kanarince'', zato želi iz svog ugla da rasvetli ovaj slučaj.
''Tvrdim da sve ovo nema veze sa životom. Znate i sami kakvu je ekipu Novi Sad imao minule sezone, kako smo prolazili i na ostalim utakmicama, zato je rezultat meča u Čačku logičan spet okolnosti'', priča Jerinić.

On potvrđuje deo vesti koji se odnosi na to da je imao kontakte sa policijom.
''Pre nešto malo manje od mesec dana bio sam u novosadskoj policiji, zajedno sa ostalim fudbalerima Novog Sada i odgovornim licima dao izjavu. Rekao sam im isto što i vama, a to je da nisam igrao kladionicu. Isto tako, ne verujem da bi neko rizikovao karijeru zbog pomenutog iznosa. Sve izrečeno je van pameti, ako sutra ovaj slučaj doće do suda vrlo rado ću se odazvati pozivu i dokazati da sa njim nemam veze''.

U očekivanju inostranog angažmana, Predrag Jerinić sleže ramenima na pitanje zbog čega je onda kompletna priča dospela u javnost tri meseca posle rezultatski nebitnog susreta za obe ekipe.
''Ne znam šta je pozdaina, kao što ne bih znao da kažem da li i kome je sve ovo potrebno. Uostalom, mnogo stvari u ovoj državi nisu jasne. Ne razumem o čemu se radi i zbog čega smo maltene unapred osuđeni, kao najgori kriminalci. Zašto se blate ljudi, sportisti pre svega? Sve ovo je van pameti, deluje mi čak i previše smešno. Samo da se zna, nikad ne bih pristao na nečasne radnje, pustio rivala. Ma, nema šanse. Jednostavo, nisam tako vaspitan'', završio je Jerinić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Borac Čačaknamestene utakmiceNovi SadPredrag JerinićPrva liga SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara