"Jero i Raul - žive legende"
"Jero i Raul - žive legende"

Jero: Real ima šampionski DNK, može opet da bude prvak Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.04.15. | 16:40

„Mislim da ova snažna ekipa može da bude prva koja je osvojila dve Lige šampiona zaredom“, istakao je pomoćni trener Kraljevskog kluba

Jero i Raul - žive legendeFernando Jero je učestvovao u nekim od najvećih uspeha Real Madrida u istoriji, osvojio je pregršt trofeja sa ovim klubom, kao kapiten dizao pehar Lige šampiona, predvodio je ekipu Galaktikosa u njenom najsjajnijem periodu, pa je zbog tolikog iskustva postao i pomoćni trener Karla Anćelotija.

Pošto je Real prošle sezone osvojio desetu titulu prvaka Evrope u istoriji kluba, Jero se setio dana kada je on branio boje ovog kluba na velikim utakmicama i uporedio ovu generaciju sa tom ekipom za koju su igrale veličine poput Raula, Roberta Karlosa, Kristijana Karembea, Predraga Mijatovića, Fernanda Redonda.
Osećao sam se ponosno i presrećno. To je stvarno bio veliki jubilej za naš klub. Dvanaest godina je predugo čekanje za naše standarde, ali bilo je i vreme kada je moralo da se čeka i po 32 godine kako bi se postalo evropski šampion sedmi put“, istakao je Jero.

Izabrane vesti

Te 1998. godine kada je Kraljevski klub osvojio sedmu titulu onim legendarnim golom Peđe Mijatovića, u Primeri je igrao očajno.
Te sezone smo smatrali da nije trebalo ni da imamo šansu da uđemo u sledeću Ligu šampiona. Ona je bila jedino takmičenje koje smo mogli da osvojimo, naša jedina nada, ali i nešto što smo svi stvarno želeli. Čim se završilo polufinale u Dortmundu razmišljali smo o tom finalu u Amsterdamu, jer nam je to svima značilo. Otišli smo u Holandiju, a svi su smatrali Juventus za favorita. Juve je bio veoma iskusan tim, znali smo da je to naša poslednja i najveća šansa da osvojimo trofej. Tada smo pokazali svetu kakav stav imamo“.

Fernando Jero je tri puta osvojio Ligu šampiona.
Prvi put je bilo najbolje. U Realovom DNK (genima) je upisana potreba da bude šampion Evrope, pa je bilo veliko olakšanje prekinuti niz od 32 godine bez tog trofeja. Svi na ulicama su slavili, nikada pre nisam video nešto takvo“.

Posle one titule iz 2002. godine kada je Zinedin Zidan dao onu golčinu volejem Leverkuzenu, navijači madridskog giganta su morali da čekaju čak 12 godina na najpopularniji trofej na svetu. Kapiten te generacije iz 2002. Jero oseća da ova ekipa može da ponovi te „galaktičke“ uspehe.
Tim je snažan i veoma samouveren posle one pobede u dramatičnom finalu prošle godine. Istina je da je svaki rekord tu da bude srušen. Svi su pesimistični jer niko nije osvojio dve Lige šampiona zaredom, ali mislim da ova snažna ekipa sa fantastičnim trenerom to može da uradi“, dodao je legendarni zadnji vezni sa nišanom u desnoj nozi.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRaulPredrag MijatovićLiga šampionaKristijan KarembeKarlo AnćelotiFernando RedondoFernando JeroEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara