""
""

Jokićeva asistencija oduševila NBA ligu, ne i Majami! Bjelica popunjavao kolone, ali Oklahoma je druga dimenzija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.16. | 08:59

Žofri Lovernj ponovo nije ulazio na teren. Posle 53 poena, koliko je Džimi Batler imao protiv Filadelfije, Dalasu je ubacio tek četiri koša! Harden u nokdaunu, Irving i Džejms preslišali Hjuston... Mirza Teletović ubacio 22 poena u porazu Finiksa od Bostona

Tripl-dabl učinak u evropskoj košarci nešto je što ćete videti otprilike kao Halejevu kometu, dok u NBA ligi svako malo neko napravi dvocifreni učinak u tri različite statističke kategorije. Ipak, košarkaš Majamija Hasan Vajtsajd je poseban slučaj zato što to nije uradio u sve tri standardne kolone (poeni, skokovi, asistencije), već je završna dodavanja zamenio blokadama! A kada igrač ostvari takav jedan, pomalo nestvaran učinak, jasno je da ekipa na drugoj strani jednostavno ne može da pobedi. Bez obzira na to što Dvejn Vejd nije igrao.

Izabrane vesti

Mada, košarkaši Denvera pružili su izuzetan otpor nekada najboljem timu najjače lige sveta, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari i pobeda - 98:95. 

Sa 19 poena, 17 skokova i 11 blokada Vajtsajd bio je apsolutno prva figura utakmice. Zasenio je sve, ali ne i magičnu asistenciju Nikole Jokića, koja je proglašena i dodavanjem večeri u NBA ligi. Srpski centar ponovo je imao zapažen učinak u porazu svog tima, pošto je pored devet poena i šest skokova imao i pet asistencija, što ga je ponovo učinilo najboljim dodavačem u svom timu. A evo i kako je izgledala asistencija koja je oduševila sve. 

Iako se u poslednji minut ušlo pri rezultatu 95:95, Kris Boš i njegova meka ruka doneli su pobedu Majami. Prvo je levoruki šuter ubacio jedan težak hitac preko Danila Galinarija, da bi potom iz promašaja italijanskog reprezentativca izvukao faul protivnika i sa linije slobodnih bacanja bio precizan samo jednom. To je bilo dovoljno da se upiše još jedna recka, uprkos tome što je domaćin imao i šut za produžetak. Boš je meč završio sa 23 poena, dok je u Denveru Derel Artur imao 18 poena i osam skokova.

Oklahoma je ostvarila novu rutinsku pobedu, ovog puta nad Minesotom, koja je pružila dobar, ali nedovoljno jak otpor - 113:93. 

Mada je prvi strelac Tandera bio Kevin Durant sa 21 poenom, čemu je dodao i sedam asistencija i šest skokova, prva zvezda bio je Rasel Vestbruk sa novim tripl-dablom, četvrtim u sezoni - 12 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Interesantno, imao je i samo dve izgubljene lopte, a ovo mu se to dešava drugi put u sezoni - da ima 10 ili više asistencija i samo dve ili manje izgubljenih lopti. 

Endrju Vigins je bio prva igla Vukova sa 25 poena, Šabaz Muhamed je dodao 15, Zek Lavin 13 poena, dok je predsednik Partizana Nikola Peković imao 10 poena i tri skoka. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ispunio je sve statističke kolone pošto je meč završio sa pet poena, pet skokova, četiri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

Kada Džejms Harden ne funkcioniše, ne funkcionišu ni Rakete iz Hjustona. To je ovog puta iskoristio Klivlend, koji je rutinski slavio uz odlična izdanja Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga - 91:77. Kralj Džejms meč je završio sa 19 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok je vrsni plejmejker dodao 23 poena i četiri uhvaćene lopte. Kod Hjustona Harden je ubacio tek 11 koševa, uz katastrofalno loš šut iz igre (2/10), a najefikasniji bio je Dvajt Hauard sa 14 poena, čemu je dodao i 11 skokova. 

Posle 53 poena, koliko je Džimi Batler imao protiv Filadelfije, Dalasu je ubacio tek četiri koša! To je dovelo do toga da Čikago izgubi od Dalasa i odigra jednu od ofanzivno vrlo lošu utakmicu - 83:77. 

Naravno, o razlici u kvalitetu Filadelfije i Dalasa izlišno je pričati. A čak i u uslovima loše odrađenih ofanzivnih zadataka Dalas je na jedvite jade slavio. Veliku dozu samopouzdanja Maveriksima pružila je serija 15:2 iz treće deonice i tako došla korak bliže pobedi. 

Dirk Novicki bio je najefikasniji igrač Dalasa sa 21 poenom, na drugoj strani Derik Rouz imao je 18 poena.

Indijana – Vašington 104:118
/Džordž 21 - Vol 28/

Oklahoma – Minesota 113:93
/Durant 21 - Vigins 25/

Boston – Finiks 117:103
/Olinik 21 - Teletović 22/

Bruklin – Portland 104:116
/Lopez 25 - Lilard 33/

Čikago – Dalas 77:83
/Rouz 18 - Novicki 21/

Milvoki – Atlanta 108:101 (produžetak)
/Adetokunbo 28 - Milsap 23/

Nju Orleans – Šarlot 109:107
/Anderson 32 - Batum, Voker 25/

Denver – Majami 95:98
/Artur 18 - Boš 23/

Hjuston – Klivlend 77:91
/Hauard 14 - Irving 23/

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola JokićNemanja BjelicaNBA ligaMajami HitLebron DžejmsKajri IrvingHjuston RoketsHasan VajtsajdDžimi BatlerDžejms HardenDenver NagetsDalas MaveriksČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara