""
""

Još jedan! Karijevi plotuni srušili Gregovu tvrđavu - istorija je nadohvat ruke! Brutalni Jokić ne voli Džez, ali ni Juta ne voli njega (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.04.16. | 08:30

Hardenovih 40 uništilo Lejkerse u kojim je Brajant imao 35! Nikola Vučević dominantan u porazu Orlanda, Saša Vujačić dobar u neuspehu Njujorka

Košarkaška istorija pamti legendarne Čikago Bulse - možda i najveću generaciju koja je ikada pojurila za basketarom. Tačno 20 godina Majkl Džordan, Skoti Pipen, Toni Kukoč i društvo bili su nedodirljivi, besmrtni. To će i ostati dok je sveta i veka, ali ako je dosad postojao neko ko je bio blizu da dotakne nebo i priključi se čuvenoj družini, onda su to Golden Stejt Voriorsi. Od danas pa zanavek biće upisano da je kaznena ekspedicija Stiva Kera sustigla Bikove, a u poslednjoj utakmici protiv Memfisa kod kuće imaće priliku da naprave nešto što niko nikada nije izveo.

Izabrane vesti

U noći između nedelje i ponedeljka Ratnici su napravili možda i najveći podvig ove sezone, pošto su u neosvojivoj tvrđavi, na terenu gde se gorčina poraza nije osetila više od godinu dana, savladali San Antonio - 92:86. 

I bila je to utakmica koja će se dugo pamtiti. Ako je nekao imao kapacitet i napadački arsenal da sruši zidine koje je Greg Popovič gradio, onda je to upravo bio najbolji košarkaš današnjice Stef Kari. On je sa 37 poena razbio Mamuze i bio tas na vagi koji je prevagnuo na stranu tima sa krajnjeg zapada Sjedinjenih Američkih Država. 

Domaćinu nisu pomogli ni Lamarkus Oldridž sa 24 poena i 10 skokova, odnosno Kavaj Lenard sa 20 koševa i 13 uhvaćenih lopti. Kari je jednostavno bio neuhvatljiv. A da su samo imali pomoć još jednog raspoloženog igrača, Sparsi bi verovatno komotno odneli pobedu. Međutim, veliki šou u AT&T Centru sveo se na samo tri čoveka, gde je pobedu odneo neponovljivi šuter. Srpski centar Boban Marjanović na terenu je proveo šest minuta i za to vreme ostvario četiri poena i dva skoka. 

Golden Stejt sada ima jednak broj pobeda kao Čikago (72) i poslednjom utakmicom na svom terenu protiv Memfisa može da upiše najveći rezultat ikada ostvaren u istoriji profesionalne američke košarke. Rezultat koji će se pamtiti zauvek. 

U noći u kojoj je Golden Stejt napravio čudo blistao je i Nikola Jokić! Sa 19 poena, 11 skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom srpski supertalentovani dugajlija opasno je stao na žulj Juti, ali je na kraju pobedu odneo tim iz Solt Lejk Sitija - 100:84. 

Gosti su do trijumfa stigli zahvaljujući nezaustavljivom naletu u trećoj deonici, kada je kovertirana serija 24:0, nakon čega Denver više nije imao ni promil šanse da se vrati u život. 

Bez Keneta Farida, koji je malo odmarao, dobar je bio i Emanuel Mudiaj sa 19 poena, dok je Žofri Lovernj meč završio sa deset koševa i pet skokova. Kod Jute Gordon Hejvord i Trej Lajls imali su po 22 ubačena poena. 

Za Nagetse ovo je bila poslednja utakmica kod kuće ove sezone, a za kraj sledi gostovanje Portlandu. 

Magično veče iza sebe imao je Kobi Brajant u svom pretposlednjem gostovanju u karijeri, a poslednjem Hjustonu. Crna mamba je meč završila sa ogromnih 35 poena, ali su Rakete vođene nezaustavljivim Džejmsom Hardenom i njegovih 40 koševa razbili Lejkerse - 130:110.

To je možda i najbolja slika Lejkersa ove sezone - u godini u kojoj bi legendarni Kobi trebalo da uživa, a drugi da zapinju, on radi bukvalno sve. Dok ostaje velika žal zbog kraja jedne ere, možda za Brajanta i nije tako strašno što će otići, jer više neće morati da oseća patnju i bol zbog toga što su Lejkersi dovedeni na stub srama.

Luol Deng je sa 20 poena vodio Majami do trijumfa nad Orlandom (118:96), a odličnu partiju u redovima Medžika pružio je Nikola Vučević sa 19 poena i osam skokova. Hrvatski talentovani košarkaš Mario Hezonja imao je 10 poena.

Saša Vujačić nije bio tako loš u novom porazu Njujorka. Slovenački organizator igre meč je završio sa 13 poena i osam skokova, dok je Karmelo Entoni postigao 21 poen, ali Toronto je preko Demara Derozana i njegovh 27 koševa stigao do trijumfa – 93:89. 

NBA – REZULTATI

Vašington – Šarlot 113:98
/Gortat 21 – Kaminski 18/

Hjuston – LA Lejkers 130:110
/Harden 40 – Brajant 35/

LA Klipers – Dalas 98:91
/Kroford 22 – Felton 21/

Denver – Juta 84:100
/Jokić, Mudiaj 19 – Hejvord 22/

Filadelfija – Milvoki 108:109 (posle produžetka)
/Smit 22 – Midlton 36/

Indijana – Bruklin 129:105
/Tarner 28 – Kilpatrik 26/

Majami – Orlando 118:96
/Deng 20 – Furnije 21/

San Antonio – Golden Stejt 86:92
/Oldridž 24 – Kari 37/

Njujork – Toronto 89:93
/Entoni 21 – Derozan 27/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tim DankanStef KariNikola JokićNBA ligaKobi BrajantJuta DžezHjuston RoketsGreg PopovičDžejms HardenDenver NagetsBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara