"Pol Džordž"
"Pol Džordž"

Još jedna NBA bomba: Pol Džordž prešao kod Vestbruka! Stef Kari probio granicu i postao najplaćeniji u ligi

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.17. | 12:01

Riki Rubio u Juti, Tig stiže u Minesotu, novi fantastičan ugovor Blejku Grifinu, potpisuje i Džon Vol

Pol DžordžVeć prvog dana zvaničnog „free agency“ perioda u NBA ligi viđeno je niz uzbuđenja. I jedan veliki trejd. Pol Džordž, zaštitno lice Indijane otišao je u Oklahomu, koja je u povratnom paketu poslala Pejsersima Viktora Oladipa i Domantasa Sabonisa.

Indijana se tako rešila Džorda, kome sledećeg leta ističe ugovor, ranije je izjavio kako neće produžiti saradnju, pa je klub iz Indijanapolisa za njega dobio dvojicu mladih košarkaša. Oladipo je dokazan, dok Sabonis ima solidan potencijal, uz napomenuu da je iza njega dobra ruki godina. Džordž je otišao u ekipu u kojoj će imati šansu da konkuriše za bolji plasman nego dosad, iako je jasno da se ne radi o dugoročnom rešenju, jer će narednog leta postati slobodni igrač. U svakom slučaju, dobili smo sjajan tandem Rasel Vestbruk - Pol Džordž.

Izabrane vesti

Riki RubioDruga velika razmena dogodila se između Minesote i Jute. Vukovi su odrekli Rikija Rubija i poslali ga u Solt Lejk Siti, a za uzvrat su dobili pik prve runde na draftu naredne godine. Prazninu nastalu Rubijevim odlaskom po svemu sudeći popunuće sjajni Džef Tig će potpisati trogodišnji ugovor vredan 57.000.000 dolara. Uz raniji angažman Džimija Batlera ovo je fantastičan posao Minesote.

Stefon KariOsim pomenutih trejdova, sinoć su potpisana i dva velika ugovora. Na dodatnu vrednosti klubovima obevezali su se Stefon Kari i Blejk Grifin. Kari je overio saradnju sa šampionom Golden Stejtom na još pet godiona, za šta će biti nagrađen sa 201.000.000 dolara. Reč je o takozvanom „supermaks ugovoru“ - najboljem koji je ikad potpisan u NBA, jer je prvi put u istoriji nadmašena granica iod 200.000.000 dolara - aposlutno zasluženom za jednog od najboljih igrača današnjice, pošto dosad nije bio ni na listi 30 najplaćenijih košarkaša u ligi.

U narednoj sezoni Kari će zaraditi 34.700.000 dolara, a primera radi, u minule četiri sezone je zbirno zaradio 44.000.000 dolara.

Blejk GrifinSlično je reagovala i uprava Los Anđeles Kipersa, zadržavanjem svoje prve zvezde, Blejka Grifina. Pošto je Kris Pol otišao u Hjuston, Klipersi su sačuvali Grifina na još pet godina za ukupno 173.000.000 dolara. Velika stvar za ekipu kojoj je pretio raspad. Pominje su da je ovaj klub zainteresovan još za Danila Galinarija i Džoa Inglesa, koji su trenutno bez angažmana.

Od ostalih događanja vredi pomenuti kako je Vašington ponudio svom glavnom igraču Džonu Volu ogromnih 170.000.000 dolara za naredne četiri godine, što će ovaj teško odbiti. Čikago je zadržao Kristijana Felicija do 2021. za 32.000.000 dolara, dok je Nene Ilario ostao u Hjustonu za novi povoljan ugovor od 15.000.000 dolara u naredne četiri sezone. Pomenimo i da je šampionski satsav Golden Stejta obnovio saradnju sa Šonom Livingstonom na još tri leta, dok je San Antonio zadržao Petija Milsa četvorogodišnjim ugovorom vrendim 50.000.000 dolara.

Što se tiče slobodnih igrača, Andre Igudala pregovara sa Lejkersima i Sparsima, Čikago razmatra Ronda i Kanana, Redik odlazi iz Klipersa (pominje se Filadelfija), Juta je uverena da će zadržati Gordona Hejvorda, dok je bezuspešno završena prva runda pregovora Vašingtona i Ota Portera oko novog ugovora.

Priredio: Germanijak
(FOTO: Action Images)


tagovi

Blejk GrifinDžef TigDžon VolIndijana PejsersJuta DžezMinesota TimbervulvsNBA ligaPol DžordžRiki RubioStefon Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara