"Roj Kin na promociji na Old Trafordu"
"Roj Kin na promociji na Old Trafordu"

Junajted su ovi papiri koštali preko pet miliona; vi ih možete imati za svega 2.000 funti (FOTO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.11.13. | 19:01

Prvi ugovor Roja Kina i Crvenih đavola na aukciji na I-Beju

Roj Kin na promociji na Old TraforduProšlo je tačno dve decenije, ali su tačne brojke konačno izašle u javnost. Naime, prvi, četvorogodišnji ugovor Mančester junajteda i Roja Kina pojavio se u javnosti, jer ga je neko postavio na internet aukciju preko I-Beja.

Naravno, i ranije se znalo da je transfer irskog velikana iz Notingem Foresta Aleksa Fergusona koštao 3,75 miliona funti što je tada bio britanski rekord. Sada se, međutim, ispostavilo da to nije bilo sve, barem ako su ovi papiri verodostojni.

Izabrane vesti

Pod pretpostavkom da jesu, a deluju tako, Kin je samo za potpis dobio dodatnih 400.000 funti, a godišnja plata mu je iznosila 100.000 funti.

Za svaki osvojen bod sledovao mu je bonus od 125 funti. Titula, a bilo ih je tri između 1993. i 1997, premirala se sa 100.000 funti koje je delio ceo tim. Plasman u Ligu šampiona vredeo je 25.000 funti. Naravno, opet se bonus delio na sve zaslužne igrače.

Ugovor je, inače, ponuđen po ceni od 2.000 funti, a ne sumnjamo da će među predanim fudbalskim kolekcionarima i naći svog kupca.


tagovi

EngleskaEvropaPremijer ligaRoj Kinugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara