""
""

Junak Darušafake: Još jedna pobeda i plej-of!

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.03.17. | 09:21

"Tako se poštuju navijači, košarka i Evroliga. Tako se poštuju i druge ekipe kojima je ovaj meč značio", rekao je trener turskog tima Dejvid Blat

Turska Darušafaka je u Bambergu posle velike drame došle do trijumfa koji je ostavlja u životu za plasman u četvrtfinale Evrolige. Trener istanbulske ekipe Dejvid Blat pohvalio je i svoj, ali i nemački tim zbog borbenosti u meču koji je više značio Crvenoj zvezdi, nego Bambergu.
"Svaka čast Bambergu. Ekipa se borila u meču koji nema nikakav rezultatski značaj. A igrali su kao šampioni, ostavili srce na parketu. Tako se poštuju navijači, košarka i Evroliga. Tako se poštuju i druge ekipe kojima je ovaj meč značio. A pre svega, svaka čast mojim momcima, koji su se vratili iz veliko deficita. Ni u jednom trenutku nisu odustajali i došli smo do velike pobede. Dali smo čak 70 poena u drugom poluvremenu i produžetku“, rekao je Blat za sajt Evrolige.

Izabrane vesti

Najbolji pojedinac u timu Darušafake u pobedi od 99:97 bio je Bredli Vonamejker sa 30 poena, inače bivši član Bamberga.
“Velika pobeda za nas. Bila nam je preko potrebna, još jedna i idemo u plej-of. Sjajan je bio osećaj vratiti se u Bamberg. Navijači su me pozdravili, a lepo je takmičiti se sa bivšim saigračima. Imali smo pritisak, ali smo opustili ruku u drugom poluvremenu i na kraju došli do pobede“, istakao je Amerikanac.

Odlučujuća utakmica između Darušafake i Crvene zvezde igra se 7. aprila u Istanbulu. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

BambergBredli VonamejkerFK Crvena zvezdaDejvid BlatEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara