"Spektakl na Banjici: Predstavnici dva kluba"
"Spektakl na Banjici: Predstavnici dva kluba"

Juniori Rada napadaju Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.15. | 16:13

Prvi put u ovom takmičenju učestvuju nacionalni prvaci iz svih zemalja, a ne samo mladi timovi učesnika prave Lige šampiona, kao što je to bilo do sada. Ulaz je besplatan.

Spektakl na Banjici: Predstavnici dva kluba

Fanfare Lige šampiona začuće se sutra u 14 časova na fudbalskom zdanju na Banjici i označiće početak duela između omladinaca Rada i slovenačkih Domžala. Istini za volju, reč je o svojevrsnoj replici eminentnog evropskog takmičenja pod nazivom Liga šampiona mladih u kojem će se pobednici nacionalnih prvenstava (dečaci rođeni 1997.godine), boriti za laskavo priznanje najboljeg tima na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

U prvom kvalifikacionom krugu, našem prvaku na megdan izlaze vršnjaci iz Domžala, a revanš meč je na programu za tri nedelje u Sloveniji. Pobednika ovog dvomeča, u drugom krugu kvalifikacija za glavni žreb ovogodišnje premijerne Lige šampiona za igrače do 19 godina, čeka bolji iz duela između švedskog i islandskog šampiona.
“Jako nam prija što pravimo zdrave kontakte i iskorak unapred i to što smo došli u tu priliku, potvrda je našeg dobrog rada u proteklom periodu. Ovo je novo iskustvo za našu omladinsku školu koja je temelj kluba, što dosadašnji rezultati i pokazuju. I te kako cenimo našeg slovenačkog rivala, međutim, kao i uvek, na teren ćemo izaći sa željom da se nametnemo i ostvarimo zacrtani cilj”, izjavio je Milija Žižić, šef struke Građevinara. 

Slovence su prošle godine na evropskoj sceni predstavljali juniori Maribora, dok je ove godine ta čast pripala fudbalskoj družini iz Domžala.
“Potrudićemo se da iz sebe izvučemo maksimum kako bismo se domogli narednog kruga, međutim, ako se to ne dogodi, pružićemo ruku i čestitati našem protivniku. Znamo da ćemo odmeriti snagu sa kvalitetnom ekipom koja je u prošloj sezoni iza sebe ostavila Crvenu zvezdu i Partizan, tako da taj podatak dovoljno govori o svemu. U Beogradu smo dočekani na vrlo gostoljubiv način i postaraćemo se da istom merom našem domaćinu uzvratimo prilikom revanša”, izjavio je Darko Birjuk, trener FK Domžale.

Tim Rada u sutrašnjem meču biće jači za trojicu igrača rođenih 1996. godine, jer je organizator takmičenja dozvolio tu mogućnost.
“Očekujem vrlo zanimljivu i dinamičnu utakmicu i našu pobedu. Zamolio bih navijače da dođu u što većem broju kako bi nam pomogli da uspešno prebrodimo prvu prepreku na putu ka glavnim okršajima ovogodišnje Lige šampiona mladih”, reči su Đorđa Denića, kapitena FK Rad.

PIŠE Milorad Plazinić


tagovi

Radmeđunarodni fudbalLiga šampiona za omladinceDomžale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara