""
""

Juve doveo Necida! Kada ti je Mino Rajola menadžer, sve je moguće...

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 18:13

Nekada talentovani Čeh će zahvaljujući svom agentu i zemljaku Nedvedu dobiti šansu da u Juventusu oživi karijeru koja je mnogo obećavala

Prilično neočekivano i neopaženo se provukla vest da je Juventus doveo češkog napadača Tomaša Necida. Zvanične potvrde još nema, ali na Apeninima tvrde da je transfer ugovoren. Nekada jedan od najvećih talenata češkog fudbala je kao ogroman potencijal sa 19 godina prešao u moskovski CSKA gde su od njega bila velika očekivanja.

Izabrane vesti

Ipak, u Moskvi se Necid nikada nije dokazao i nije se izborio za mesto u jakoj konkurenciji napada Armejaca. Išao je na pozajmice u matičnu Slaviju, PAOK i Cvole gde je proveo prethodnu polusezonu. CSKA ga je vratio u Rusiju ove zime, ali ne da bi ga zadržao već da bi ga se konačno rešio.

Sa njegovim renomenom i statistikom, Necid se verovatno nije nadao transferu u neki veliki klub. Ali, stvari se potpuno menaju kada se zna da mu je menadžer Mino Rajola. Kontroverzni Italijan koji vodi računa o karijerama Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotelija, Pola Pogbe i još nekih zvezda evropskog fudbala. Primetićete da su Rajolini klijenti sličan profil igrača. Neosporni talenti, ali i ekscentrični tipovi. Neki manje, neki više. I Tomaša Necida bije glas da je sirovi talenat kojem je mentalni sklop uvek bio prepreka da ostvari nešto više u karijeri.

Rajola mu je pomogao i uspeo da ubedi Juventus. Pomogao je verovatno i član Juventusove uprave Pavel Nedved. Legendarni Čeh je dugo godina bio Rajolin klijent i njih dvojica su odlični prijatelji. Verovatno je i Nedved želeo da pomogne mladom zemljaku. Stara dama dovodi Necida bez obeštećenja, ali neće odmah računati na njega. Tačnije, sve je spremno za Necidov odlazak na pozajmicu u Kjevo do kraja sezone. Necid bi u Veroni trebalo da se privikava na Italiju, a onda od leta da se upusti u borbu za mesto u timu sa Tevezom, Ljorenteom, Moratom... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Tomaš NecidSerija ARusijaPremijer ligaMino RajolaKjevoJuventusItalijaEvropaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara